Sağlık alanında önemli yatırım ve çalışmalar yaparak bölge insanının İskenderun dışına gitmenin önünü kesen Özel Palmiye Hastanesi,  bu kez, tanı ve tedavide bölgede eksikliği hissedilen Gastroenteroloji ve Hepatoloji Merkezi’ni, Prof. Dr. Şerif Yılmaz’ın sorumluluğunda açıldı.

Merkezin gerçekleştirilen tanıtımında konuşan Genel Müdür Ahmet Ahraz, grup olarak sürekli yenilik ve teknolojik peşinde olduklarını belirterek, söz konusu merkezin canlar kurtaracağına inandığını söyledi.

Hastane Başhekimi Dr. Ömer Süha Caymaz da, Prof. Dr. Şerif Yılmaz’ın gözetiminde hizmet verecek olan ünitenin çok kapsamlı olduğunu belirtti.

Kısa konuşmaların ardından üniteyi basın mensuplarına tanıtan Prof. Dr. Yılmaz, ünitenin öncelikte tanı noktasında kendilerine büyük kolaylıklar sağlayacağını dile getirerek, bünyeye dahil edilen cihazların son teknolojik olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Şerif Yılmaz, merkezle ile ilgili şu bilgeleri verdi: “Kurduğumuz sistem, kendi ekseninde en öndeki sistemdir. Tanısı çok sıkıntılı olan birçok rahatsızlıkları biz burada rahatlıkla ortaya koyabileceğimize inanıyorum. Ayrıca, hastanın tedavisi ve dinlenmesi için de 7 yataklı bir merkez oldu.”

Merkezde yapılacak tedavilerle ilgili bilgiler de aktaran Yılmaz “Gastroenteroloji merkezimizde, endoskopi, kolonoskopi, ERCP, mide ve bağırsaktaki poliplerin çıkarılması, özofagus varislerine bant, ligasyon veya skleroterapi işlemi, karaciğer biopsi gibi hastalıkların tedavisinde önemli rol oynayacak olan merkezimiz sayesinde hastalar, şehir dışına çıkmalarının önlenecek. Bu önemli yatırım için destek veren fikirlerimizi önemseyen yönetim kurulumuza teşekkür ederim.

Editör: TE Bilisim