Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milletvekilleriyle birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada buğdayın stratejik bir ürün olduğunu, çiftçinin buğday üretimine yöneldiğini kaydetti.

EKİLEN ALANLARDA ARTIŞ VAR

Devletin gübre desteğinin 100 arttırdığının altını çizen Bakan Pakdemirli, “2019’da 4 TL’den 8 TL’ye, 2020’de 8 TL’den 16 TL’ye (2021 Şubat)  2019’da mazot desteği 27 artış, 15 TL’den 19 TL’ye,     2019’da prim desteği 100 artış 5 TL’den 10 TL’ye yükselmiştir. Tarımda bunun gibi yatığımız doğru işler sayesinde Türkiye’de bu yıl memnuniyetle ifade edebilirim ki ekilen alanlarda artış var” dedi.

Yakın zamanda buğdayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyata da vurgu yapan Bakan Pakdemirli “Makarnalık buğday: 2.450 tl (36), ekmeklik buğday: 2.250 tl/ton (36), arpa: 1.750 tl/ton (37), ton başına 275 TL’yi bulan destekler alıyor. Çiftçimiz üreticimiz bundan memnundur. İnşallah onları da sürekli memnun etmeye devam edeceğiz, bir sözümüz vardı, her zaman üretici dostu olacağız” diye konuştu.

Bakan Paktemirli, ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin de alımlara başladıktan sonra hasat sonundaki fiyatların en kısa zamanda açıklayıp, çiftçinin, üreticinin malı üzerinden kimsenin spekülasyon yapmaması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bakan Pakdemirli ayrıca tarımın tüm paydaşları, tarım işçileri, komu ve özel sektör çalışanlarının kademeli olarak Covid-19 aşılamasına başlanacağı müjdesi de verdi.

Bakan Pakdemirli ayrıca Türkiye’de pandemi sürecinde üretime kesintisiz devam eden Tarım sektörünün, geçen yıla oranla bu yıl 5’lik bir büyüme kaydettiğini ve ülke ekonomisine de önemli katma değer sağladığını da sözlerine ekledi.  

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile beraberindekilerin de katılımıyla 'Hayırlı ve bereketli' olması dileğinde bulunularak ekin tarlalarında biçerdöverlerin çalıştırılmasıyla Amik Ovasında buğday hasadına başlandı.  

 

Editör: TE Bilisim