Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından söz konusu alana ‘Pac Taksi Durağı’ tabelası dahi konulduğunu söyleyen Taksici Murat İnancı; “Büyükşehir Belediye Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanına buradan sesimiz duymalarını istiyoruz. Biz mağdur durumdayız Pac Taksi olarak. Burayı bize tahsis ettiler ama özel arabalardan, hususi arabalardan geçilmiyor. Biz arabalarımızı park edemiyoruz veya müşteri geldiğinde çıkacak yer bulamıyoruz, kaldırımlardan zorla iniyoruz. Buranın etrafını çevirdik, masraf yaptık, kulübe yaptık, kulübemizin bir tek çatısı kalmıştı İskenderun Belediyesi aldı götürdü kulübemizi, garajda duruyor. Belediye başkanlarından bizim sorunumuza el atmalarını istiyoruz bir an önce. Yazın güneşin altında, kışın soğukta kalıyoruz. Arabalarımız zarar görüyor, biz mağdur oluyoruz. Belediye başkanlarımızdan ricamız bu sorunu çözmelerini istiyoruz. Olumlu veya olumsuz bize bir şey söylemelerini bekliyoruz. Büyükşehir belediyesi burayı bize tahsis etti. Kullanamamamızın nedeni hususi araçlardan geçilmiyor. Vatandaş geliyor, ‘Size ait değil burası, belediyeye ait’ diyorlar arabalarını park ediyorlar. Vatandaşla kavga etmek durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

 

HBB’nin alanı kendilerine tahsis etmelerinden sonra alanı çevrelediklerini, kulübelerini dahi yaptıklarını ancak İskenderun Belediyesinin söktüğünü anlatan Taksici Soner Küçükyüce de; “Sıkıntılarımız belli, belediye başkanlarımızın uzlaşıp burayı bir netliğe kazandırmalarını istiyoruz. Burası bize tahsis edildi ise kullanacağımız şekilde çevirip, götürülen kulübemizin geri getirilerek, bütün duraklarda olduğu gibi elektrik, su bağlanıp burada güzel bir şekilde depolama alanımızı kullanmak istiyoruz. Şu anda 12 aracımız var, 8 aracımızın burada olması gerekiyor, 4 aracımızın da karşı tarafta olması gerekiyor. Ama biz burayı kullanamadığımız için 15 gün çalışıyoruz, 15 gün çalışamıyoruz. Buraya gelen taksicilerimiz galericilerle kavga etmek zorunda kalıyorlar. Burası bizim durağımız mı yoksa galericilerin satış yeri mi diye muallakta kalmaya başladık. Belediye başkanımıza ilettik bunu ‘Biz size orayı veremeyiz, orası köşe başı. Madem Büyükşehir size orayı verdi tamam gidin orada durun ama orada herhangi bir oluşumda bulunamazsınız, arabaların içinde oturup müşterinizi bekleyin’ dendi bize. O şekilde de birkaç gün denedik ama biz buraya arabaları koyduğumuz zaman sivil araçlar gelip park ediyor çıkmakta zorlanıyoruz, yanında sivil araç olduğu zaman müşteri de bizim araçlarımızı da park etmiş sanıyor, geçip gidiyor. Buranın taksi durağı olduğunu fark etmiyor. Giriş çıkış sorunlarımız var. Burası resmen bir durak haline getirilirse, kulübemizi koyarsak, vatandaş buradan geçtiği zaman buranın taksi durağı olduğunu anlar. Buna çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Taksici Atilla İçer, yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde anlattı; “Buranın çevre düzenlemesini ya belediye yapsın ya biz yapalım. Sivil vatandaş geliyor arabalarını park ediyor biz geçemiyoruz. Biz söylediğimizde de ‘burası taksi durağı mı’ diye tepki gösteriyor. İskenderun belediyesi yetkilileri geldi Büyükşehir burayı istiyor size vermek üzere diye sordular, bize kabul ettik. UKOME’nin kararıyla bize tahsis edildi. Ama etrafını çeviremediğimiz için buradaki insanlarla kavga ediyoruz. Burası etrafı çevrilerek tam bir taksi durağı haline getirilmeli.”

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde öğrencilere gösteri düzenlendi  27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde öğrencilere gösteri düzenlendi 

Editör: TE Bilisim