Ozon tedavisinin vücutta olumlu etkiler yaptığını anlatan Dr. Saygılı, önce o olumlu gelişmelerinin kendisinin yaşadığını, sonra hemşerilerinin de yaşamasını istediği için bu uygulamayı yapmaya karar verdiğini söyledi.

 

45 yılı aşkındır hekimlik görevini ilk yılların heyecanıyla yapan Özel İskenderun MD/Park Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Süleyman Saygılı, kısa bir süre önce aldığı uzmanlık belgesiyle ozon tedavisini uygulamaya başladı. Uzmanlığı almadan önce ozonu önce kendisinin denediğini ifade eden Ozon Terapist Dr. Saygılı “Uzun bir süredir ozon tedavisi üzerinde çalışmalarım vardı. Hasta olmamama rağmen ben kendim denedim. Vücudumda olumlu etkiler yaptığını gördüm. Bu olumlu tepkileri neden bölge insanım da yaşamasın diyerek üzerinde çalışmalarımı yoğunlaştırdım ve kısa bir süre ince de uzmanlık belgemi aldım. Bu belgenin bana verdiği yetkiyle vatandaşlarıma da bu hizmeti sunmaya başladım” dedi.

 

Dr. Saygılı, ozon tedavisinin sadece hastalara uygulandığının kanısının hakim olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Söz konusu tedavi tabi ki hastaların uygulaması gereken bir tedavi yöntemidir. Ancak hasta olmayan orta yaştan sonra hayat yaşayan insanlarımız da bu tedaviden yararlanabilir. Şu anda yoğunlukta bu tedaviyi almak isteyenlerin büyük bir bölümü sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımızdır.”

 

Söz konusu tedavi yöntemiyle vücutta olumlu yönde değişikler yaptığını ifade eden Ozon tedavi uzmanı Dahiliye Dr. Süleyman Saygılı “Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlar. Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını hızlandırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyon hastalarına karşı direnci artırır. Damarları (arter ve venter) yeniler, tansiyonun düzenlenmesini sağlar. Kan ve lenf sistemlerini temizler. Derinin üçüncü böbrek ya da ikinci akciğer sistemi gibi çalmasını sağlar. Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliği arttırır. Hormon ve enzim üretimini normale dönüştürür. Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir. Depresyon ve sıkıntıyı giderici etkisi vardır. Stres hormonu olarak bilinen adrenalini okside ederek genel bir sakinlik sağlar. Depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olur” şeklinde yararlarını sıraladı.

 

Saygılı, koronavirüs döneminde kullanılabilecek en olumlu tedavi metotlarından biri olduğuna vurgu yaparak, bu özelliğinden dolayı Çin’in hastalığın tedavisinde kullandığını anlattı.

Editör: TE Bilisim