Her geçen gün bisiklet yolu projesi cadde ve sokaklarda uygulanmaya başladı. Çizilen çizgiler ve dikmelerin ardından araçlarına park yeri bulamayan vatandaşlar esnaflar uygulamaya tepkililer.  Özellikle işlek caddelerde bisiklet projesi çerçevesinde daralan yollarda araçlarını koyacak yeri şimdiden bulamayanlar çileden çıkıyor.

Esnaf işyerinin önüne park ederek alışveriş yapmak isteyen ve binalarda oturan insanların araçlarını koyacak yer bulamayan sürücülerin psikolojisi bozuldu. Seslerine kulak vermeyenlere, sivil toplum kuruluşu ve vekillerin bu sıkıntıya sessiz kalmalarına da tepkiler her geçen gün artarak büyüyor.

AMBULANS İTFAİYE NASIL HAREKET EDECEK?

 

Şehri çevreleyen bisiklet yollarının uygulamaya geçmesi ile birlikte daralan özellikle işlek caddelerde birde trafik parklarını yanı sıra kalabalıklaşacak trafikte acil durumlarda ambulans ve itfaiye araçlar da rahat hareket edemeyecekler. İnsanların can ve mal güvenliğini sağlayacak acil hizmet verecek bu araçların yangına veya yaralıya müdahalesinde gecikmeler olacağını söyleyen vatandaşlar,” Bu şehirde otopark sorunu çözülmeden, daralan yolların içerisine bisiklet yolunu kondurmanın hesabını kimler yaptı? Bu kadar para aktarılıyor kime soruldu? Üstelik bu çalışma tutmayacak kaldıracaklar boşu boşuna bizim paralarımız çarçur ediliyor? ”şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

MİMARLAR ODASI NEREDE?

İskenderun’un yapılanmasında söz sahibi olan zaman zaman projeleri ile dikkat çeken Mimarlar odasının sessiz kalması, çevre derneklerinin sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, siyasilerin bu önemli sorun karşısında sessiz kalmayı tercih etmelerinin de düşündürücü olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, ”Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Bu yaşanacak sıkıntıları görün artık” şeklinde konuştular

 

Editör: TE Bilisim