Akaryakıta ve ulaşıma gelen zamların ardından otobüs bilet fiyatlarında da ciddi anlamda artış yaşandı. Mart ayında fiyatı en çok artış gösteren kalemler arasında yüzde 20.01 ile şehirler arası otobüs biletleri de yer almıştı. Buna göre sene başında İskenderun-İstanbul arası otobüs yolculuğu bilet fiyatı 300 TL civarında iken 550-600 TL’ye çıktı. Bu fiyatların bayramda 700’leri bulması bekleniyor.

 

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artışın uzun süreli net bir fiyat belirlenmesine engel olduğunu ifade eden İskenderun Otogarı, Otobüs Terminal İşletmecileri Derneği Başkanı Züher Yazar; “Son günlerde özellikle savaş çıktıktan sonra akaryakıt 6 lira iken 23 liralara kadar çıktı. Akaryakıtın 5-6 kat artmasıyla zor günler yaşamaya başladık” dedi.

 

Yaklaşık bir otobüsün İstanbul'a gidiş gelişinin 20 bin liraya mal olduğunu belirten Züher Yazar “Onu yolcu başına bölünce de fiyatlar ortada. İstanbul’a gidiş şimdi yeni fiyattan 550-600 civarında. Milleti düşünün asgari ücretle çalışan insan iki kişi gidiş geliş yapsa maaşı gidecek. Zor günler yaşıyoruz. Zorunlu olmadıktan sonra insanlar seyahat etmemeye dikkat ediyor. Her bayram öncesi büyükşehirlerden geliş olur, bayram sonrası dönüşler olur illaki ama millet bu kadar yüksek fiyatı kaldıramıyor. İnşallah hayırlısıyla temennimiz akaryakıt fiyatlarının düşmesi. Savaş bittikten sonra akaryakıt fiyatları düşerse bizde fiyatlarımızı makul bir seviyeye indirebiliriz. Bayram için şu an belirsizlik var akaryakıt fiyatlarından dolayı, bazı firmalar yüksek fiyatlı açılış yaptı. Umarım fiyat artışları, belirsizlikler biter ve beli bir düzene gireriz” diye konuştu.

 

 

Kümes hayvancılığında büyüme Kümes hayvancılığında büyüme

 

 

 

Editör: TE Bilisim