ÖSÖB-DER (Özel Sektör Öğretmenleri Birlikteliği Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Fatma İnan, derneğin geçen yılki eğitim değerlendirme raporunu sunmak üzere CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in konuğu oldu.

Ziyarette özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunları konusunda Milletvekili Şahin'e bilgi veren Fatma İnan, mutsuz öğretmenlerin mutsuz öğrenciler demek olduğunu hatırlattı.

Ziyarette ayrıca özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’de son yıllarda eğitimin temel yükünün devlet okullarının omuzlarından alması için teşvik edilen özel okulların içinde kanayan bir yaraya dönüşen öğretmen özlük hakları ve eğitimin düşen kalitesi konusunda ÖSÖB-DER'in çözüm üretmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara da değinildi.

6 ayda 6 milyon kursiyer 6 ayda 6 milyon kursiyer

Geçen aylarda yasal hale gelen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yıllarca tüm öğretmenlerin hayalini süslemiş olsa da, kanunun çıkış sürecinin ve yasallaşmış son halinin büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Fatma İnan, kanunda özel sektörde çalışan öğretmenlerin yine unutulduğunu dile getirdi.

Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanununa kamuda çalışan öğretmenler de tepki verdiğini de anımsatan Fatma İnan “Kanunun geri çekilmesi tüm tarafların katılımıyla yeniden düzenlenerek yasal hale gelmesini istemişlerdi. ÖSÖB-DER, hem özel sektörde hem de kamuda faaliyet gösteren diğer dernek ve sendikalarla bir araya gelerek ortak tutum sergiliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitimdeki sorunların farkında olduklarını ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Milletvekili Suzan Şahin de, ÖSÖB-DER’e hazırlanan rapor konusunda teşekkür ederek raporun CHP'nin ilgili komisyonlarında değerlendirileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim