Avrupa Birliği hibesiyle İskenderun’a kazandırılan Oruç Reis İlkokulu bugün AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Vali Rahmi Doğan ve kent protokolünü ağırladı.

 

İskenderun Oruç Reis İlkokulunda gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut de, eğitimin ister Türk, ister mülteci, isterse Avrupalı olsun, bütün çocuklar için geleceğin anahtarı olduğuna vurgu yaptı.

 

Avrupa Birliği olarak yurt çapında 410, bu ilde ise 40'a yakın okulun inşasını desteklediklerini ifade eden Nikolaus Meyer-Landrut “Tabii bu aynı zamanda fedakar öğretmenlerimiz ve özellikle de PIKTES programındaki öğretmenlerimizin üstün çabaları sayesinde oldu. Dolayısıyla burada olmaktan büyük memnuniyet duymamın başlıca sebebi, öğretmenlerin bu emeği ve eğitimdir. İkinci hedefimiz ise çevreyle ilgilidir" dedi.

 

Vali Rahmi Doğan, böylesi nezih ve ferah okulda bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek Hatay'daki okulların yapımına verdikleri desteklerden dolayı Büyükelçinin şahsında AB ülkelerine teşekkür ediyorum. Verilen bu destekler yeterli mi elbette değil bizim bu yükümüzü AB'nin biraz daha fazla alması gerektiğini düşünüyorum. Bu sorun sadece Türkiye'nin sorunu değil ama en fazla etkilenen ve yorulan ülke Türkiye. İnsanlık adına millet adına hep birlikte hareket gedip güçlerimizi birleştirip bu sorunları birlikte taşımamız ve uluslararası arenada yapılması gereken ne varsa yaparak Suriye'de Türkiye'nin tezleri desteklenerek kurulu düzenin oluşturulmasına gayret etmemiz gerek" diye konuştu.

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ayrıca 3 bin adet fidan dikimi desteğinde bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'a ağaçlandırma faaliyetlerin desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilisim