Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Ziraat Odası, Arsuz Emniyet Müdürlüğü ile Arsuz Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar doğrultusunda olası traktör kazalarının önüne geçilmesi ve kazaları en aza indirilmesi için yürütülen çalışmalar sonucunda ilçede tarımsal alanlarda kullanılan traktör ve tarım makinelerine reflektör flaşörlü lamba ve tepe lambası dağıtıldı.

Etkinlikte bilgilendirme konuşması yapan Komiser yardımcısı Ahmet Vermez, akşam trafiğe çıkan tarım araçlarının tedbir almadan (robs, tepe lambası, ışık ) karayollarına çıkmamaları ve takılan reflektörlerin öneminden bahsetti. Dağıtım sonrası tarım araçlarına monte işlemleri yapılarak reflektörler çiftçilere teslim edildi.

Ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan çiftçilerin canlarının yanmaması için her türlü çalışmayı İlçede yapacaklarını belirten Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Özellikle traktör kazalarında, arkadan çarpmanın önlenmesi için, ışık donanımlarının çalışır durumda olması, traktör römorklarına " üçgen reflektör" takılması ve tepe lambası ile birlikte traktörlerin görünürlüğünün arttırılması bu tür istenmeyen kazaların önlenmesinde büyük öneme arz etmektedir.’ ’dedi.

Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, odalarının desteğiyle yapılan etkinlik kapsamında, ilçedeki tarım araçlarına reflektör dağıttıklarını belirterek, “Amacımız, gece karanlık yollarda,  can ve mal güvenliğinin sağlanması, tarımsal araçların karıştığı üzücü kazaları önlemek ve en aza indirmek. Uygulamadan çiftçilerimiz memnun. Ücretsiz reflektör dağıtımı gerçekleştirdik, faydalı olduğunu düşünüyorum, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan minik Esma duygulandırdı İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan minik Esma duygulandırdı

Editör: TE Bilisim