İki yıl önce Reyhanlı ilçesinde ortaokulda müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan  A.Ö’nün öğrencisi 13 yaşındaki A.A ya attığı mesajlar üzerine olayın ortaya çıkması ile ailenin öğretmen hakkında şikayetçi  olduğunu söyleyen Avukat Yusuf Uyar,” Öğretmen A.Ö Reyhanlı İlçesinde bir orta okulda müdür yardımcılığı ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmenliği yapmaktadır.  Mağdur A.A 13 yaşında 8. Sınıf öğrencisiyken sanık mağduru öncelikle duygusal yönden istismar etmiştir. Mağdura yönelik olarak; ‘çok güzel gülüyorsun, çok tatlısın’ gibi sözler söylemiş, daha sonra bu eylemini fiziksel istismara dönüştürmüştür. Öğrencisi A.A’ya  okulun soyunma odasını temizlemesini söylemiş. Temizlerken sanıkta soyunma odasına inmiş ve mağduru dudağından öpmüştür. Farklı bir zamanda müdür yardımcısı olan sanık kendisine ait odanın kapısını kilitlemiş ve mağduru öpmek ve farklı yerlerine dokunmak suretiyle istismar etmiştir. Yine farklı bir zamanda sanık mağduru okulun karşısında bulunan amcasına ait eve götürmüş ve aynı eylemleri daha ileriye taşımaya çalışmıştır. Ancak kız öğrencimizin kendisine direnmesi üzerine bu eylemini sonlandırmıştır.

Ayrıca öğretmen öğrencisini defalarca başka öğretmenlerin dersinden alıp dışarı çıkarmış. Bu husus diğer öğretmenlerde de rahatsızlık yaratmıştır. Soruşturmaya başlanması ile birlikte öğretmenler tanıklık yapmış ve kendilerinin de bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirmişlerdir. “dedi.

Ortaokulda müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni A.Ö’nün mahkeme huzurunda atılı suçlamayı kabul etmediğini de anlatan Avukat Yusuf Uyar şöyle devam etti:

“ Soruşturma aşamasından önce mağdur A.A’nın annesi, yengesi ve kuzeni ile yaptığı görüşmede mağduru amcasına ait eve götürdüğünü itiraf etmiştir. Bu husus ceza dosyasında ki tanık beyanlarında da mevcuttur. Öğrencimizin bu eylemlerden sonra psikolojisi bozulmuştur. Bu konuda tedavi görmeye başlamış ve halen tedavisi sürmektedir.  Anne ve baba derin üzüntü içindedirler. Kendileri de psikolojik destek almaktadırlar.”

BAKANLIK MEMURLUKTAN ÇIKARTILMASINI İSTEDİ

Öğretmenin öğrencisine cinsel istismarda bulunması nedeniyle yapılan şikayetler üzerine Milli Eğitim bakanlığı tarfından da soruşturma başlatıldığını söyleyen avukat Uyar,” Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri yapmış oldukları soruşturmada A.Ö’nün Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası ile cezalandırılmasını uygun bulmuştur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Memurluğundan Çıkarama Cezası yerine Bir Yıl Kademe ilerlemesinin durdurulmasına karar vermiştir. Cezalandırılması gereken bir eylemde bulunduğu kabul edilmiş ancak verilebilecek en hafif ceza verilmiştir.

İşin vahim tarafı Milli Eğitim Bakanlığı soruşturmanın başında sanığı açığa almış olmasına rağmen şu an sanık yeniden göreve başlatıldığı gibi  birde aynı okulda görevini yürütülmesi istenmiştir.”

Davanın Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesinde devam ettiğini sözlerine ekleyen Avukat Yusuf Uyar, “Türk adaletine güveniyoruz. Ceza Muhakemesi Kanunda Cinsel İstismar eyleminin açıkça tutuklama nedenleri arasında sayılmış olmasına rağmen sanık tutuksuz olarak yargılanmaktadır. Sanığın aynı eylemi başka öğrencilerine karşı gerçekleştirme ihtimaline karşın biran önce açığa alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. “dedi.

Editör: TE Bilisim