Doğal ve sağlıklı beslenmenin önemini öğrencilerine anlatmak ve ebeveynleri daha da bilinçlendirmek için yola çıkan Arsuz Karahüseyinli İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Özlem karaçalı, yürütülen ‘Mutfaktaki Minik eller’  e-twiming projesini başarıyla gerçekleştirdi.

Mutfağa giren 4/C sınıfının minik elleri, yöresel yemekleri yapmaya başladı. Kimi öğrenci hamur açarken, kimisi de kızartma yaptı. Eğlenceli geçen sürecin ardından sergilenen yemekler, görenleri hayrete düşürürken, tadı da beğeni kazandı. Bu yaşadıklarından mutlu olan 4/C öğrencileri okulların açılacağı Pazartesi gününü iple çekiyorlar.

6 ayda 6 milyon kursiyer 6 ayda 6 milyon kursiyer

Sınıf Öğretmeni Özlem Karaçalı, öğrencileri ile birlikte yaptıkları yöresel yemeklerle, doğal ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Projemizin hedefi doğal ve sağlıklı beslenme oldu. Bu etkinliğimizle doğal beslenme konusunda ebeveynleri daha bilinçlendirmek, öğrencilerimizin daha sağlıklı yiyecekleri tercih etmelerini sağlamaktı. Bu projemizin bir diğer amacı da ebeveynlerinin eşliğinde sağlıklı yiyecekler hazırlamaktı. Bu bilinci aşıladığımıza inanıyorum. Öğrencilerimde bende pazartesi günü ikinci dönem başlayacak eğitim öğretimimiz içeresinde bu tür etkinliklerle farkındalık yaratmak itiyoruz” dedi. 

Projelerinin bir diğer belki de en önemli noktasının, hazır yiyeceklere karşı duyulan ilgiyi azaltmak olduğuna işaret eden Karaçalı sözlerini şöyle tamamladı:

“Renkli geçen bu projemizin altı çizilecek en önemli unsuru, hazır yiyeceklere duyulan ilgiyi azaltmak oldu. Bu lezzetleri tadan çocuklarımız, hazır yiyecekler yerine ev yapımı yemekleri yiyeceklerini tercih edecekleri yolundaki söylemleri, projemizin başarılı sonuçlandığına bir işaret olarak gördüm.”  sağlıksızca hazırlanan gıdalar yerine ev yapımı yemekleri yemenin bilincine vardılar.

Editör: TE Bilisim