Kitap okumayı sevdiklerini söyleyen minik öğrenciler, farklı hikaye içerikli, renkli kapaklı birbirinden güzel kitapları dikkatle inceledi.

Hafta sonu bekledikleri ilgili görmediklerini kaydeden Yazar Sibel Ferik; “Hafta sonu güzeldi ama çok da verimli değildi. Geçen sefer ki fuar daha kalabalıktı, bu kez biraz daha katılım az, onu da Ramazan'a bağlıyoruz, insanlar oruç, sıcaklar var o yüzden diye düşünüyorum. Ama daha yeni başladık, daha güzel katılım olacağını umut ediyoruz. Bu fuarımızda, çocuk şenliği adı altında olduğu için çocuk kitapları daha çok alınıyor. Yetişkinlerde de alanlar var klasikler özellikle ilgi görüyor. Bugün okullar açıldı, çocuklar geliyor şu an. Hafta boyunca da öğrenciler grup grup gelmeye devam edecektir” dedi.

 

Yayınevi temsilcisi Ebru Deniz de; hafta sonu güzel geçtiğini ve kalabalık olduğunu belirterek insanların kitaplara olan sevgisinin çok güzel, iyi de satış yapıldığını söyledi.  

 

Kitap Otağı Yayınevi Sahibi Aşir Alkaç, ilginin çok yoğun olmadığını söyleyerek; “İnsanların ilgisi çok yoğun değildi, bunda Ramazan'ın etkisi var tabii ki. Kitap fuarımız özellikle çocuklar için, okulların açılmasıyla yoğun bir şekilde gelmelerini bekliyoruz. Öğrencilerin geliş-gidiş organizasyonu önem arz ediyor. Biz Kitap Otağı yayınevi olarak çocuk kitapları üzerine ağırlık verdik, bizim kitaplarımızdan Yasemin Tümkaya’nın ‘Boncukcan’ın Günlüğü’, Yağmur Öztürk'ün 1. Sınıflar için olan seti çok sattı. Polen’den Masallarımız da satılan kitaplarımızı arasında” diye konuştu.

 

Kocaeli İtfaiyesi'nden Sakarya Orman İşletme'ye eğitim Kocaeli İtfaiyesi'nden Sakarya Orman İşletme'ye eğitim

KİTAP GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA

Trabzonlu Şair Necmi Aksu ise, çocuk kitaplarının çok tercih edildiğini ifade ederek; “Benim kitaplarımın bir özelliği var, bugüne kadar çıkan bütün kitaplarımın gelirini sokak hayvanlarına bağışladım. Daha önce de duymuşsunuzdur, ‘Trabzon’da donmak üzere olan köpeği 8 km taşıyan öğretmen’ şeklinde bir haber çıkmıştı, o benim işte. İskenderunlu kitapseverlerin beni burada yalnız bırakmamalarını, sokak hayvanlarına da destek olmalarını istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim