İki gün süren turnuvanın ilk gününde İlkokul ve lise kategorileri Dörtyol ilçesinde 19 Aralık Spor Salonunda, ikinci gününde ortaokul kategorileri Erzin ilçesi Spor Salonunda yapıldı. Toplamda 3 ilçeden 385 başvuru alınan turnuvada, okulöncesi tagram ve Q- Bitz, ilkokul atla topla, ortaokulda mangala ve reversi, lise kategorilerinde mangala ve pentagon oyunları ile öğrenciler turnuvada yarışarak keyifli vakitler geçirdiler.

 

Öğrencilerin aileleri turnuvayı tribünlerden izleyerek çocuklarının görüntülerini cep telefonları ile kaydedip ölümsüzleştirirken, heyecanlarına da ortak oldular.

 

25 öğretmen ve okul idarecilerin hakem olduğu turnuvaya okul müdürleri de destek verdiği turnuvada her kategoride ilk 3’e giren öğrencilere sertifika, madalya ve oyun setleri armağan edildi.

 

TURNUVA BİRİNCİLERİ

Okulöncesi kategorisinde, tangram oyununda Erzin Gökdere Cemil Meriç Anaokulundan Cevdet Eymen Yılmaz. Q- Bitz Erzin Ülfet Hüseyin Gültekin Anaokulundan Muhammet Emin Özaslan. İlkokul kategorisinde, 'ilkokul 1-2' atla topla oyununda Kuzuculu Emralkayası İlkokulundan Mustafa Bayır, 'ilkokul 3-4' mangala oyununda Dörtyol Mehmet Akif İlkokulundan Özgür Cemal İnal. Ortaokul kategorisinde, 'ortaokul 5-6'' mangala oyununda Dörtyol Fatih Ortaokulundan Kerem Can, 'ortaokul 7-8' reversi oyununda Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulundan Yusuf Yılmaz. Lise kategorisine, 'lise 9-10' mangala oyununda Dörtyol Özel Tek Kampüs Okullarından Kerem Eksik, 'lise 11-12' pentago oyununda Dörtyol Fen Lisesinden Mehmet Kemal Ertunç.

 

Turnuva koordinatörü rehber öğretmen İbrahim Halil Kocaman düzenlenen bu turnuva ile öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemlere çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, akıl ve zeka oyunları ile yeteneklerinin geliştirilmesi, aralarındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi, vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması, mental düşünme kabiliyetinin artırılması analitik düşünme becerilerin kazanılmasının amaçlandığını söyledi.

 

Kocaman, ayrıca projeje destek veren öğrencilere, öğretmenlere ve müdürlere teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim