İskenderun Yenişehir Mahallesinde komşu olan çocukluk ve gençlik yılları, bir dönem aynı gazinoda farklı gruplarda müzik yapan Memiş Başer ile İsmail Baba’nın yolları 45 yıl önce işleri gereği ayrıldı. İsmail Baba İskenderun’da Demir Çelik’te, Memiş Başer de kent dışında uzun yıllar baterist olarak müzisyenlik yaptı, emekli oldu ve memleketine yeniden dönerek Soğukoluk’a yerleşerek yaşamaya başladı.

Tam 45 yılı ayrı geçiren, geçim derdine düşen iki müzisyen arkadaş birbirlerinden haber alamadı. İletişim koptu, hatta aynı şehirde olmalarına rağmen bir birini göremediler. Belen’in Soğukoluk Mahallesinde tesadüf iki arkadaşı bir araya getirdi.

Soğukoluk’ta işletmeci Savaş Arslaner aracılığı ile bir birlerine kavuşan iki arkadaş 45 yıl sonra buluşmanın mutluluğunu yaşadı, hasret giderdiler. Çocuklukları aynı mahallede geçen, birlikte müzik yapan ve araya giren ayrılıktan sonra yeniden buluşan iki arkadaşın duygu yüklü buluşma anlarına eşleri ve çocuklar da tanıklık etti.

Memiş Başer ile İsmail Baba ilk tanışmalarının üstünden tam 65 yıl geçtiğini, uzun ayrılığın ardından bir araya gelebildikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek 45 yıllık hasreti bol bol sohbetle telafi etmeye çalıştıklarını söylediler.

Editör: TE Bilisim