Müzisyenler çalıştıkları mekanda ilk olarak özledikleri müzik aletleriyle hasret giderdi, arından yaşamlarının cenazeye döndüğünü anlatan ‘cenaze müziği’ ile kamuoyuna yansıttılar. Müzisyenler adına açıklama yapan Klarnetçi Ethem Yavuz, bu memlekette 17 aydır müziğin sustuğunu belirterek “Müzisyenler evlerinde. İnternetten konserler verdik. Onu, bunu, şunu yaptık ilk zamanları atlattık ama gerçekten çok zor durumdayız” dedi.

Normalleşmede birçok sektörün önünün açıldığının altını çizen Yavuz “Mekan saat 19.00 ile 21.00 arasında müzik yapamayacak müzisyenler evde. Düğünler açıldı, bir saatle sınırlı müzisyenler yine evde. 60-70 kişilik kafede insanların oturduğu yerde müzisyenin müzik yapması yine yasak. Gerçekten birçok müzisyen arkadaşımız bizler gibi enstrümanlarımızı sattık ve işler açılsa hiçbir şeyimiz yok. Kafeler kapalı, düğünlerde oynamak yasak, barlarda müzik yasak! İnsanlar 19.00’da işten çıkacak 21.00’e kadar hangi mekanda oturacak? Akla hayale sığmayan kararlar, bir an önce bunların çözülmesini istiyoruz. Normalleşme olacaksa gerçekten normal akla mantığa uygun bir normalleşme olması lazım” diye konuştu.

İşletmeciler adına ise Soydan Soydaş 17 aylık süreçte çok zor günler geçirdiklerini, kazanmadan olanları tükettiklerini aktararak artık müzik ve eğlence sektörünün normale dönmesini beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim