Dingil: “Büyükşehir topu taca atıyor”

Başkan Tosyalı: “Yapılacaklar Mutabakata Bağlanmıştı”

CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu, önceki meclis toplantılarında Aslantaş Barajından su verilmesinin sebebini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ağzından açıkladığını hatırlatarak “28 Aralık’ta ulusal ve yerel basında yayınlanan bir haber vardı. Haberde, Aslantaş Barajında balık ölümlerinin fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıldı. Demek ki Aslantaş barajındaki su içilecek durumda değil. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımızın haklılığını kanıtlamış oldu. Suyun neden İskenderun halkına verilmediğini bir kez daha anlamış olduk. Alınan su örneklerinin Hatay İl Kontrol Laboratuvarına gönderildiğini, ölen balıklardan alınan numunelerin ise Veteriner Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

DİNGİL: “BÜYÜKŞEHİR TOPU TAÇA ATIYOR”

Aslantaş Barajı ile ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Muharrem Dingil, Aslantaş Barajı ilgili spekülasyonlar her zaman yapılmakta dolayısıyla yıllardan beri burada bir arıtma tesisi yapılmış çürümeye terkedilmiş bugüne kadar Madem kullanılmazmış su İsrail bugün deniz suyunu bir şekilde kullanıyor. Bunu da Büyükşehir'in burada Büyükşehir'in toplu saçı atma gibi gibi bana geliyor” dedi.

 

Efsane Vali'nin oğlu, başkanlık koltuğuna oturdu Efsane Vali'nin oğlu, başkanlık koltuğuna oturdu

BAŞKAN TOSYALI,” YAPILACAKLAR MUTABAKATA BAĞLANMIŞTI”

Belediye Başkanı fatih Tosyalı da Aslantaş Barajı ile ilgili olarak “Vali Beyin Başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, CHP Milletvekilleri, Cumhur İttifakının Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, DSİ Yetkilisi yani tüm ilgililerin hepsi vardı. Oranın hayata geçirilmesi konusunda bir mutabakat sağlandı ama bugün geldiğimiz noktada su hala yok. Yapılması gereken yöntem konusunda mutabakat sağlandı ama bugün İskenderun’a su verilmedi, kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim