İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nden verilen bilgide, İslami değerlerin yaşanmasında ve yaşatılmasında en önemli görev Hz. Peygamber (a.s) tarafından gençlere verildiğine işaret edilerek “Günümüzde de gençliğe yönelik çalışmalar çok önem arzetmektedir. Bilgi ve teknoloji çağı olan günümüz dünyasında her ne kadar faydalı bilgiye ulaşmak kolay hale geldiyse de maalesef yanlış bilgilere ulaşmak da bir o kadar kolaylaşmıştır. Özellikle temiz dimağlara sahip olan gençler için inanç konuları ile şüpheler zihinleri bulandırmaktadır. Bu durum neslimizi yanlış inançlara sürüklemekte  ve dinden uzaklaşmalarına sebep olmaktadır. İşte bu sorunlarla başa çıkma ve gençlerin itikadi problemlerine bir nebze de olsa ışık tutma adına Diyanet işleri  Başkanlığımız tarafından yayına hazırlanan" Niçin İnanıyorum?" adlı kitap seçilerek İskenderun İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençler arasında ödüllü bir yarışma düzenlendi” denildi.

İskenderun Gençlik koordinatörlüğü olarak gençleri hem okumaya hem de bilgilendirmeye teşvik amacıyla düzenlenen yarışmaya gençlerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği kaydedildi.

Yarışmada kitabın farklı bölümlerinden 40 soru soruldu. Yarışmada dereceye giren gençlere tablet, bisiklet, akıllı saat ve sürpriz ödüller verilecek. Ödül töreni önümüzdeki günlerde gençlerle ilgili faaliyetlere her zaman büyük önem ve destek veren İlçe Müftüsü Osman Şekerci ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirdildi.

Editör: TE Bilisim