Cuma akşamı İSTE Kampüste ‘Minik Eller’le bir konser gerçekleştireceklerini kaydeden Tekeş, kendisinin de çocukların da çok heyecanlı olduklarını ifade etti.

Sos Yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler Sos Yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

 

Asıl branşının flüt olduğunu, dört yıldır piyano eğitimi aldığını ve iki yıldır da piyano dersi verdiğini belirten Tekeş, İskenderun’da insanların piyanoya daha çok ilgi duyduklarını dile getirdi.

 

Konser hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Tekeş; “11 Mart Cuma akşamı için yoğun bir hazırlık yapıyoruz. Bu bizim ilk konserimiz olacak. Eğitimlere 15 öğrenciyle devam ediyorum, 14 piyano ve bir tane de yan flüt öğrencim var.  Asıl branşım flüt ama piyanoda daha iyi olduğum ve kendimi geliştirdiğim için piyano dersleri de veriyorum. 4 yıldır piyano eğitimi alıyorum ve 2 yıldır da piyano dersi veriyorum. Çocukların daha mutlu olacağı, daha güzel bir anı olacağını düşündüğüm küçük bir konserimiz olacak. Bu konserde 6 – 15 yaş arası çocuklarımız olacak. Bu etkinliği yapmamın sebebi, çocukların müziğe olan sevgi ve ilgilerini herkese göstermek ve küçük yaşta müziğe neden başlamamız gerektiğini anlatmaktır. Onlar için çok güzel bir anı olacağını düşünüyorum, bu heyecanı, ilk konser heyecanını yaşamalarını istiyorum” diye konuştu.

 

Konsere 12 öğrenci ile başlayacağını ifade eden Zübeyde Tekeş “İlk etkinliğimiz olacak ama devamı gelecek. Devamında da farklı farklı etkinlikler yapmayı planlıyorum. Bir aydır hazırlığımızı yapıyoruz. Çocuklar emek sarf etti. Çocukların emeklerini, eserlerini sergilemek için bu konseri planladım. İskenderun’da enstrüman çalmaya ciddi bir merak var. Özellikle Piyanoya... Farklı enstrümanlar da var, piyanodan sonra en çok ilgili duyulan enstrüman gitar. Müzik insanın zihinsel olarak gelişmesini daha çok çözümleyici olmasını sağlıyor. Küçük yaşta başlamaları çok daha güzel, küçük yaşta zihinsel açıdan çözümleyici oluyorlar” şeklinde konuştu.

 

İki aydır piyano kursuna devam eden, kursun en küçük üyesi Dünya Kırmızıkaya da şunları paylaştı; “Müziği, piyano çalmayı çok seviyorum, içimi rahatlatıyor. Mutluluk ve neşe veriyor. İçimdeki sinirleri yok ediyor. Piyano benim en sevdiğim müzik aleti…”  

 

Editör: TE Bilisim