TBMM’de yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesi görüşülürken söz alan MHP’li Lütfi Kaşıkçı Doğu Akdeniz’de de bir enerji keşfi beklediklerini vurgulayarak “İnşallah Karadeniz'deki keşiflerin Türkiye'yi doğal gazda ithalatçı konumdan çıkartacaktır. Doğu Akdeniz'de de problemlerin, sıkıntıların çözülmesiyle birlikte, yine Bakanlığımız tarafından yapılacak arama çalışmalarıyla oradan çıkacak doğal gazın da Türkiye'yi orta vadede doğal gazda artık ithalatçı konumdan ihracatçı konuma taşıyacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.


Türkiye’nin enerji arama çalışmalarını uluslararası firmalara taşere edebilirken kendi milli şirketi olan Türkiye Petrolleri aracılığıyla bunu yaptığını hatırlatan Kaşıkçı, “Bakanlığımız, kendi millî bir şirketimizle, Türkiye Petrolleri ile bu alanda faaliyetlerini gösteriyor. Bu bakımdan ben bu noktanın özellikle altının bir çizilmesi gerektiğini düşündüm” dedi.


AMİK OVASI’NDA ELEKTRİK PARASI
ÇİFTÇİNİN ELİNİ YAKIYOR
Amik Ovası’nda yapılacak olan Reyhanlı Barajı tamamlanana kadar, burada çalışan çiftçilerin yer altı kuyularından elektrik enerjisi ile su çektiklerini söyleyen Kaşıkçı, “Tarımsal alanda kullandığımız elektrik birim fiyatının meskenlerde kullandığımız elektrik birim fiyatından daha yukarıda olduğunu görüyoruz. İşte tam bu noktada pandemide yaşadığımız malum sebeplerden dolayı "Acaba tarımsal sulamada kullanılan bu elektrik birim fiyatları, meskenlerde kullandığımız elektrik birim fiyatına çekilebilir mi?" noktasında vatandaşımızın bir talebi var” şeklinde konuştu.


BOTAŞ GENEL MÜDÜRÜ’NE TEŞEKKÜR
BOTAŞ’ın Tuz Gölü'ndeki yer altı depolama tesislerinde yapmış olduğu bir faaliyetle dünyada çok önemli bir ödüle layık görüldüğünü belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti: “Ben huzurlarınızda Sayın Genel Müdürümüze de burada çok teşekkür ediyorum. En çevreci kurumlardan birinin ödülünü aldı. Bu da Türkiye açısından son derece önemli bir aşamadır ve yine, teşekkür edilmesi gerekir diye düşünüyorum”

Editör: TE Bilisim