Şemsettin Mursaloğlu Lisesinde Tarih Öğretmeni Ömer Bilgin geçen yıl yakalandığı Coronavirüse yenik düşerek başta ailesi olmak üzere öğrencileri ve sevenlerini derinden üzmüştü.

Sosyal yönüyle aktif faaliyetlerde yer alan, çevresinde çok sevilen eğitimci Ömer Bilgin’in adının ölümsüzleştirilmesi için görev yaptığı Şemsettin Mursaloğlu Lisesi idaresi okulun spor sahasına adının verilmesini kararlaştırdı. Merhum eğitimci Ömer Bilgin'in adının okulun spor sahasına verilmesi ve tabelanın asılması tüm sevenlerini mutlu etti.

ÖMER BİLGİN:

19.10.1969 yılında İskenderun Bekbele Mahallesinde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Bekbele’de; lise öğrenimini İskenderun Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde öğretmenlik ve idarecilik yaparak geleceğin aydınlık yüzü olacak nice genç neferler yetiştirdi.

 

Doğayı, yeşili, hayatın güzelliklerini seven ve her zaman örnek kişiliği ile takdir edilen Ömer Bilgin, İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği kurucuları arasında yer almıştı. Yetiştirdiği öğrencilerin ülkesinin güzelliklerini tanımaları, doğasever birer birey olarak yetişmeleri için çok sayıda etkinlikler düzenledi. Çalışkan, işini layıkıyla yapan ve Milli Eğitim camiasında yakinen tanınıp sevilen değerli bir öğretmendi.

 

Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Bilgin en son İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi’nde çalışmakta iken; ne yazık ki 02.12.2020 tarihinde coronavirüs illetıne yenik düşerek hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim