Şehit Mehmet Tuhal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, öğretmenleri öncülüğünde ayın belli günlerinde ilçeye bağlı (köy) kırsal mahalle okullarına gidiyor. Sağlık eğitim maketlerini de yanında götüren stajyer öğrenciler tarafından kırsal kesimdeki okullarda eğitim gören öğrencilere uygulamalı olarak temel sağlık bilgileri veriliyor.

Amanosların eteklerinde yer alan Yoluklar (köyü) kırsal Mahallesinde, karlı dağ yamaçlarında ve sedir ağaçlarının arasında bulunan, hala soba ile ısıtılan birleştirilmiş köy okuluna konuk olan liseli beyaz melekleri gören minik öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu.  

Hassa İlçesindeki Yoluklar İlkokulu öğrencileri, anlatılanları can kulağı ile dinledi. Ablalarının anlattıklarını can kulağı ile dileyen minik öğrencilere el ayak temizliğinin yanı sıra, sağlık maketlerinin yardımıyla da kulak, diş temizliği ve fırçalama yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Burun kanaması ve yemek esnasında boğaza bir şey kaçması durumunda,  yapılması gereken ilk yardım uygulamaları da yine uygulamalı anlatıldı, gösterildi. Minik öğrenciler için verimli geçen sağlık eğitimi, eğitim öğretim yılı sonuna kadar bütün köy okullarındaki öğrencilere verileceği belirtildi.

Eski Acil servis Polikliniğe dönüştürüldü… Eski Acil servis Polikliniğe dönüştürüldü…

Editör: TE Bilisim