2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi bugün sona ererken, İskenderun Lisesi’nde karne töreninin yanı sıra farklı spor branşlarında birincilikler ve şampiyonluklar elde eden öğrenci ve takımlara kupa ve madalya verildi. Okul öğrencisi Eren Demir’e Kick Boks da elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu nedeniyle madalya verilirken, voleybol ve basketbol takımlarına, elde ettikleri İskenderun Birinciliği nedeniyle kupa takdim edildi.

 

İskenderun Lisesi Erkek Voleybol Takımı ve Erkek Basketbol Takımı, İskenderun birinciliklerini, Okul Öğrencisi Eren Demir ise Kick Boks Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi sebebiyle okul bahçesinde gerçekleştirilen karne töreninde, başarı elde eden okul takımları da kupalarını aldı.

eTwinning'te Türkiye ilk sırada eTwinning'te Türkiye ilk sırada

 

Sınıflarında karnelerini alan öğrenciler okul bahçesinde toplandı. Tüm öğrencilerine iyi tatiller dileyen Okul Müdürü Yaşar Düzen; “Bir yarıyılı burada bitirmiş bulunuyoruz. Burada karne notlarınız, bu dönem içerisinde aldıklarınızı yansıtıyor. Bunları daha iyi hale getirmeniz yine sizin elinizde. İkinci dönem daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Hepinize iyi tatiller” diye konuştu.

 

Bu yıl ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez, tüm öğrencilere, kaynak test kitapları dağıtıldı. Karneler ile birlikte dağıtılan kaynak test kitaplarının çok önemli olduğunu söyleyen Okul Müdürü Düzen; “Sizlere verdiğimiz, bakanlığımız tarafından gönderilen tatil kitapları üniversite sınavlarındaki soru kalıplarının neredeyse aynısı, onun için bu tatil kitapları oldukça önemli. Bakanlığımız ilk defa böyle bir uygulama yaptı, bundan sonraki süreçte de devam edecek. bu kitapları atmayın, saklayın. Üniversiteye hazırlıkta yine bu kitaplar size rehber olacak” dedi.

 

Konuşmanın ardından, Kick Boks Türkiye Şampiyonu olan Okul Öğrencisi Eren Demir’e madalya verildi. İskenderun Lisesi Erkek Voleybol Takımı ve Erkek Basketbol Takımı kaptanlarına da kupaları takdim edildi.

 

Okul Müdürü Yaşar Düzen, tüm öğrencilerine iyi tatiller dilerken, Türkiye Kick Boks Şampiyonu Eren Demir ile basketbol ve voleybol takımlarını da tebrik etti.

Editör: TE Bilisim