İskenderun İsmet İnönü Mahallesinde bulunan birçok site seslerini HATSU’ya duyurmak için bir araya geldi. Yaklaşık 3000 kişiyi ilgilendiren sorunlarıyla ilgili adil ve doğru şekilde çözümesini isteyen vatandaşlar kendilerine baskı kurulmamasını istiyor. Adakent, Uğur evler, Yuvam, Güneş. Dostlar, Kıyı, Örnek evler, çakır sitesinini başkanları ve sakinleri bir araya gelerek basın ve mahalle muhtarını da davet ederek konunun kimsenin mağdur edilmeden çözülmesini beklediklerini ifade ettiler.  

NE ONLAR, NE BİZ ONLARI ANLIYORUZ!

Site başkanları şunları söyledi: “Biz HATSU’ya gittik ancak ne onlar bizi anlıyor, nede biz onları anlayabiliyoruz. Biz siteler olarak şunu söylüyoruz; HATSU yetkililerine, site içerisindeki kuyularımızı verelim ve saatlerimizi de alalım ancak bizler, temiz içme suyu ile kanalizasyon şebekesi bağlandığı zaman bu işlemleri yapalım. Şu anda HATSU bağlamadığı içme suyu ile kanalizasyon şebekesi varmış gibi, bir bedel alması haksızlık. Ayrıca bazı sizlerde 4 yıldır bizleri idare ettiklerini söylüyorlar. Hatsu bize hizmeti getirsin ve öyle biz hizmet bedeli verelim bu konuda çok büyük sıkıntıları var…”

İsmet İnönü Mahalle muhtarı Engin Aktuğ ise Mahalle sakinlerinin çok ciddi mağdur olduklarını ve HATSU yetkililerinin bu işi çözecek güce sahip olduklarını vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim