CW Enerji, savunma sanayisine  ürün geliştiriyor CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor

 

 

Kumlu ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan birçok kursun yanı sıra ayakkabı üretimi yapmaya yönelik açılan kursa hem kadınlar ve hem de erkekler ilgi gösteriyor.

Ayakkabı üretmeye yönelik açılan kurs için tüm gerekli donanımların eksiksiz hazır olduğu Merkez Müdürlüğünde günün belirli saatlerinde başlayan kursa katılanların amacı da öğrenmek ve gelecekte bu meslekle aile geçimlerine katkı sağlamak.

HEM Müdürü Hasan Duman Yurtseven, Kumlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak yeni proje daha başlattık. İstihdama yönelik mesleki kurslarımızdan ayakkabıcılık kursundayız. Bu kurs için önceliğimizi istihdamda kadınlara verdik. Kursiyerlerimizin yüzde 90’nını kadın kursiyerlerden seçtik. Mesleki anlamda hiç bilmeyenlere mesleği edindirmek mesleki becerisi olanlara da katkıda bulunmak üzere kursları açıyoruz. Bu kursu iş-kur kapsamında istihdama yönelik açtık. Kursun neticesinde kursiyerler başarılı şekilde bitirdikten sonra iş hayatına rahatlıkla atılabilecek duruma getiriyoruz. Kendilerine güncel olan bir iş imkanı kuruyoruz. HEM olarak yeni kurslara devam edeceğiz” dedi.

Kursiyerlerden Gökçen Gökçe, katıldıkları kursta meslek öğreneceklerini ve gelecekte işyeri açarak geçimlerine katkı sağlayacaklarını söyleyerek, “Kursa katıldım, ayakkabıcılığı öğrenmek meslek sahibi olmak ve ileride atölye açarak iş hayatına atılmayı planlıyoruz. Bu nedenle Kumlu HEM Müdürlüğü tarafından açılan ayakkabıcılık kursuna katıldık” dedi.

Kursiyer Necla Çeltik ise önce makineyi kullanmayı öğrendiklerini ve belirterek deri dikerek öğrenmeye çalışıyoruz, katıldığım kursu severek yapıyor ve işi öğreniyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim