Dünya Kudüs Günü Platformu İskenderun bileşenlerinin Şehit Pamir Caddesi üzerinde Boyacılar Parkı önünde bir araya geldiği bir basın açıklaması etkinliği düzenlendi.

“Sürücü belgesiyle motosiklet kullanmayın!” “Sürücü belgesiyle motosiklet kullanmayın!”

 

‘Kudüs Günü, İslam’ın Günü’, ‘Kudüs’e Selam Direnişe Devam’, ‘Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz’ gibi sloganların atıldığı buluşmada, basın açıklamasını Mavi Marmara Gazisi Zeki Kanat okudu. Dünya Kudüs Günü’nün 1979’dan bu yana ihya edildiğini kaydeden Kanat, bu seneki sloganlarının ‘Kudüs Eksenimizdir’ olarak belirlendiğini söyledi.

 

Zeki Kanat, bu sene Dünya Kudüs Günü’nü, bazı İslam ve Arap ülkelerinin gasıp İsrail ile normalleşme ve uzlaşma çabalarına girdiği ve aynı zamanda Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere tüm Filistin topraklarında intifada ateşinin yakıldığı bir dönemde ihya ettiklerini vurguladı.

 

Ayrıca korsan İsrail’in Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme ve hatta yıkma planları da işlemeye devam ettiğine işaret eden Zeki Kanat “Mescid-i Aksa’ya yönelik tehlikenin her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. Kudüs Günü, Filistin davasının unutturulmasını önlemek için ilan edilmiştir. Savaşlar, katliamlar, doğal afetler ve maneviyat erozyonuyla boğuşan coğrafyamızın hiç şüphesiz en sancılı ve kırılgan noktası, Filistin coğrafyası ve tabi ki Kudüs’ümüzdür! Sözde ‘Arap Baharı’ ile Müslümanların ve dünyadaki tüm özgürlük taraftarı insanların gündeminde geri sıralara düşürülen Filistin ve Kudüs meselesi, bugün geldiğimiz noktada yeniden insanlığın ilk ve en önemli gündem maddesi haline gelmek üzeredir ve gelmek zorundadır. Kudüs hepimizin önünde bir imtihandır ve Kudüs’ü özgürleştirmek ancak Siyonizm’e, küresel kapitalizme ve emperyalizme karşı küresel İntifadayı başlatmakla mümkündür. Kudüs’ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur ve Kudüs, yeryüzünün tüm büyük ve küçük şeytanlarına karşı mazlumların direniş kardeşliğinde buluşmasıyla kurtulacaktır. İslam Ümmetinin birlik, kurtuluş ve esenliği ancak ve ancak etnik, ulusal ve mezhebi çekişmelerden uzak durmakla ve Kudüs gibi temel ve merkezi bir davada buluşmakla mümkündür” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim