Hatay’ın Antakya-İskenderun yolu Karaali kavşağında trafik ekiplerinin yapılan çevrimli drone uygulamasında kurallara uymadığı belirlenen 40 araç sürücüsüne toplam 45.566 ₺ idari para cezası uygulandı.

 

Hatay İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri tarafından Antakya merkez ve İskenderun karayolu, Karaali kavşağında havadan drone ile trafik akışı denetlendi. Yapılan denetim uygulamalarında kurallara uymayan sürücüler havadan drone ile kaydedildi ve affedilmedi.

Tespit edilen ihlaller arasında 1 adet 21/5 (Hurdaya çıkarılmış aracı karayolunda sürmek), 1 adet 30/1-a (Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak) ihlali.

1 adet 32/3 (abart egzoz), 1 adet 36/3-a (sürücü belgesiz olarak araç kullanmak), 2 adet 36/3-b (Mahkemelerce veya Cumhuriyet savcılıklarınca ya da Karayolları Trafik Kanununda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanmak)’tan işlem yapıldı.  

 

KAÇAN ARACA DRONE TAKİBİ

Ekiplerin havadan drone ile kural ihlalini tespit ettiği sepetli motor, yapılan takip sonucu ekipler tarafından kaçarken yakalandı ve sürücüye1 adet 47/1-a (polisin dur ihtarına uymamak) cezası kesildi.  

  

24 adet 47/1-b (Kırmızı ışık kuralına uymamak), 19 adet 46/2-f (Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları) maddelerinden olmak üzere, 40 araç sürücüsüne toplam 45.566 ₺ idari para cezası uygulandığı bildirildi.  

Editör: TE Bilisim