CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Savaş'tan "Milli Bayramlar ve KKTC ile Türkiye arasında yürütülen siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak" destek olmasını istedi.

Başkan Savaş da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği görevden mutluluk ve onur duyduğunu ifade ederek “KKTC tarihi, coğrafi ve siyasi açıdan çok önemli bir yere sahip. Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni daima vatanımızın bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

KKTC'de çok sayıda Hatay nüfusuna kayıtlı vatandaşın yaşadığını da vurgulayan HBB Başkanı Savaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Hatay arasında özel bir bağ var. Hataylı iş adamları da bu ülkede ciddi düzeyde yatırımları bulunuyor. Yakında başlaması planlanan Hatay-KKTC arası deniz otobüsü (HADO) seferleri iki ülke arasındaki ticari ve turistik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak. Genel Başkanımızın verdiği görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. KKTC'nin siyasi olarak tüm dünyada tanınması için yoğun çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim