Ramazan ayının gelmesiyle birlikte geçen aylara nazaran daha fazla mesai harcamaya başlayan Türk Kızılayı İskenderun Şubesi, bünyesinde bulunan mutfağı çalıştırmaya başladı. Dev kazanlara konan malzemeler, sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşıyor. Yemeklerin ihtiyaç sahiplerine gidecek olması, çalışanları da heyecanlandırırken, sofralara konacak sıcak yemeği pişirmenin haklı mutluluğunu yaşıyor.

Recep Sivri’nin başkanlığa gelmesiyle İskenderun’da adından sıkça söz ettirmeyi başaran Türk Kızılayı İskenderun Şubesi, fakir vatandaşların yaralarını sarıyor. Çalışmalara ilişkin bilgi veren Şube Başkanı Recep sivri, vatandaşların bağışlarıyla hareket eden kurumun, fakir vatandaşların yüzlerini güldürmeyi sürdürdüğünü dile getirerek “Bildiğiniz gibi kurumumuz, Türkiye genelinde yapılan bağışlar, merkezde toplanır ve şubelere dağıtılır. Bunun yanında bölgedeki hayırsever insanlarımızın da desteklerini yoğun bir şekilde görüyoruz. Gelen yardımları adilane bir şekilde hak sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi:

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da fakir vatandaşlara sıcak yemek verdiklerini dile getiren Başkan Sivri şu bilgeleri aktardı: “Ramazan ayı öncesinde gerek Kaymakamlık gerekse sistemimizdeki liste üzerinde hak sahiplerini belirleyerek yemek dağıtımına başladık. Yaptığımız listeye göre günde üç çeşit yemeği 2 bin 500 kişiye dağıtıyoruz. Yemek dağıtım işlemimiz, Ramazan boyunda yapılacaktır. Çalışanlarımız. bu hizmeti heyecanla yatığını da söyleyebilirim.”

Sivri, kurum olarak her türlü yardıma koştuklarının altını çizerek “Kurum olarak bayram öncesinde okullardaki ve mahallelerdeki muhtaç ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafetleri dağıtıyoruz. Pantolonunda tutun da çorabına kadar tüm kıyafet çeşitlerini pakete yerleştiriyoruz. Şu ana kadar İskenderun’daki tüm okullara yardım olarak dokunduk, dokunmayı da sürdüreceğiz. Bunun yanında gıda paketlerimiz geldikçe onları da dağıtıyoruz. Kavurmamız var, onu dağıtmayı sürdürüyoruz. Gücümüz nispetinde ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MUHTAÇ ÇOK, DESTEK OLALIM

Konuşmasında hayırsever işadamlarına çağrıda bulunan Şube Başkanı Sivri şöyle devam etti:

“İskenderun bölgemizde ihtiyaç sahipleri çoktur. Tümüne ulaşmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Gelen bu yardımları bölgemizdeki insanlara dağıtıyoruz. Biz adeta istasyon görevi yapıyoruz. Buraya gelen yardımları kılı kırk yararak hak sahiplerine ulaştırma çabası içerisindeyiz. Yaptığımız tüm yardımları bize sağlanan bağışlarla gerçekleştiriyoruz. Bize bağış yapanlar da yaptıkları bağışların nerelere, kimlere gittiğini görebilirler. Biz sadece yemek veya gıda yardımı yapıyoruz. Kimin neye ihtiyacı varsa onu karşılıyoruz. Bunun içinde yorgandı, yataktı, tıbbi malzemedir. Örneğin geçtiğimiz günlerde buhar makinesi arızalanan ve kullanılamaz hale gelen vatandaşa yenisini verdik. Kızılay, devletimizin medarı iftiharıdır. Biz de bu kurumda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ulaşmaktan büyük mutluluk ve haz duyuyoruz.”

Editör: TE Bilisim