İskenderun Belediye Meclisi, Eylül Ayının ilk oturumu için Fatih Tosyalı Başkanlığında 10 maddelik gündemle toplandı. Meclisin en önemli ve dikkat çekici gündem maddesi de Akçay (Muhacirin) Mahallesi Ahmet Tor Kışlasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oldu.

 

CHP’li Meclis üyeleri Çınarlı mahallesinde yaşayan vatandaşların eski yapılar, yol gibi birçok alanın askeri sınırlar içerisinde kalması nedeniyle yaşanılan sıkıntılara ve bunun da revize edilmesine yönelik beklentileri dile getirerek konuyu adli yargıya taşıyacaklarını ifade ettiler.

 

Yerel seçimler öncesinde bazı kişilerin ortaya attığı iddiayı hatırlatan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Seçimlerde burası ‘Tosyalı Ailesi’ne tahsis edilecekti’ diye… Şimdi CHP’li Murat bey 100 haklı. Eğer orada bir hata varsa, biz belediye olarak 1/5000’lik imar planında bazı eksikler konusunda adım atmamız lazım. Oradaki Çınarlı mahallesindeki halk adına ama buradaki oylamamız ‘Askeri alan kalsın diye’ ve ben burada bu kararı uygulamaktan gurur duyuyorum. Niye bazı konuşan insanların iddialarını halkımızın vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim