Geçen yıl Şahin tepesi bölgesinde mama yemek için kavanoza kafasını geçiren sokak kedisinin boynunda kırılan cam kavanoz parçası uzun süre sonra çıkartılmıştı. Bir yıl sonra benzer vaka Gelişim sitesi içinde yaşanması üzerine, boynunda kavanoz parçası ile gezen kediyi görenler yardım etmek için harekete geçti. Site sakinleri kediyi yakalayıp boynuna sıkışan cam kavanoz parçasından kurtarmak için adeta seferber oldu, ancak tüm çabaları sonuçsuz kaldı ve başarılı olamadılar.

 

Bonunda kavanoz parçası ile gezen kediyi yakalamak için itfaiyeye de haber veren site sakinleri bölgeye gelen ekiplerle birlikte kediyi yakalamaya çalıştılar. Sitenin bir kadın sakini de, mama vererek oyalamaya ve yakalamaya çalıştığı kediyi yakalama girişimi başarılı olamadı.

 

Site sakinlerine itfaiye ekipleri de destek verdi ancak sokak kedisi kendisine zarar verileceği tedirginliğiyle mama verilen diğer kedilerin yanından kaçarak ormanlık alanda kayıplara karıştı. İki gündür bölgede boynunda cam kavanoz parçasıyla gezen kediyi kurtarmak için site sakinlerinin çabası devam ediyor.

Editör: TE Bilisim