İskenderun Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda İskenderun Kaymakamlığı 05.03.2020 tarih ve 1280 sayılı yazısında, 1. mıntıka 787 nolu parsel üzerinde bulunan ve mülkiyeti maliye hazinesine ait olan eski Adliye binası restorasyon çalışmaları bitiminde Kaymakamlık Hizmet Binası olarak kullanılacağı, Şehitler Parkı’nın bir kısmının Kaymakamlık Hizmet Binası bahçesi olarak tahsis edilmesini Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilmesi oylandı.

Hatay Büyük şehir Belediyesi  Meclisi tarafından 1/5000’lik üst planda 10.09.2020 tarihinde alınan 180 sayılı karar ile bahsi geçen parsel ve kuzeyi kamu hizmet alanı ve park alanı olarak kabul edilmiştir diyen CHP gurubu adına konuşan Bülent Kırmızıoğlu,” İskenderun halkının 70 yıldır kullanımında olan, ilçemizin en eski parkının mevcut halinin korunmasını istiyoruz. 1/1000 ölçekli “Uygulama İmar Planı Değişikliği” oylamasında Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak red oyu kullanacağız. Onaylanmasının ardından konuyu yargıya taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz ”dedi.

Yapılan oylamada Oy çokluğuyla meclisten geçen karar doğrultusunda eski adliye binasının restorasyonunun tamamlanmasının ardından önünde bulunan Türkmenistan parkı ve içerisindeki Kore Şehitliği kaymakamlık hizmet binası içerisine alınacak

Editör: TE Bilisim