25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, ülke genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uhdesinde valilikler ve kaymakamlıklar önderliğinde etkinlikler düzenlendi. Havuzlu Çarşıda açılan stantta ‘Kadına Yönelik Şiddet’e dikkat çekmek üzere hazırlanan broşürler halka dağıtılan etkinlik çerçevesinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman, Şehit Pamir Caddesi üzerinde kadınlara karanfil dağıttı.

Şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirilen etkinlikte kısa bir değerlendirme yapan Kaymakam Yönden; “Bir gün değil her gün buna dikkat etmenin gerek olduğunu düşünüyorum. Şiddetin kadını erkeği olarak da ayrımı yok aslında. Ama ne yazık ki bizdeki bu durumlar, daha çok dikkat çekmek ve bunun önüne geçmek için bu aktiviteleri yapmamızın gerek olduğunu düşünüyorum. Bizde karı-koca lafı vardır. Karı lafı kötü bir laf değildir. Kayseri’deki koca dağ olan Erciyes’in başındaki kar’dan dolayı kadın bizim başımızın tacıdır. Başımızın tacına zarar vermek hiçbirimizin hakkı değildir. Ama hatırlatmak, söylemek, gündeme getirmek gerekiyor. Bu yüzden bugün bütün hanımefendilere çiçek dağıtıyoruz” diye konuştu.

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı… Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı…

Gerçekleştirilen etkinlikten ötürü, kadınlar Kaymakam Yönden’e teşekkürlerini iletti.

Karanfil verdiği yaşlı bir kadının yardım talebini de Kaymakam İskender Yönden geri çevirmeyerek ilgili birimi yardımcı olmaları konusunda anında yönlendirdi.

Kaymakam İskender Yönden ile beraberindekiler cadde üzerindeki işyerlerinde bulunan kadınlara kırmızı ve beyaz karanfil vererek ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı’ farkındalık oluşturmak istediklerine vurgu yapıldı.

Editör: TE Bilisim