21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kaymakam İskender Yönden “Bu doğrultuda basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberler ile kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların da başında gelmektedir” dedi.

 

Kaymakam Yönden, yazılı, görsel ve işitsel basın-medya sektöründeki gazetecilerin çaba ve marifetiyle yaşanılan bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunmakla beraber devlet ve vatandaş arasında irtibat köprüsü kurulması ve kamuoyu oluşturulması vb. birçok ulvi görev ve sorumlulukları üstlendiğini hatırlattı.

 

İlçede ki basın ve medya mensuplarının mesleki etik ve kamusal menfaatler çerçevesinde yaptıkları ve yapacakları her türlü çalışmaların İlçenin her alanda başarıya ulaşması noktasında katkılar sağlayacağına inancının tam olduğunun altını çizen Kaymakam Yönden “Bu doğrultuda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Basın, Milletin müşterek sesidir.” sözünde ifade ettiği gibi basın teşkilatının toplumun aydınlatılması bakımından üstlendikleri misyonu da en güzel şekilde açıklamaktadır. Bölgemizde meydana gelen her türlü olumlu ve olumsuz gelişmelere dair kamuoyu oluşturarak, İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine ciddi katkılar sunan mahalli basın, mesleki ilke ve esaslar çerçevesinde bugüne kadar icra ettikleri görevlerini, bundan sonra da aynı hassasiyet ile devam ettireceklerine canı gönülden inanıyorum” diye kaydetti.

 

Kaymakam Yönden, 21 Ekim "Dünya Gazeteciler Günü" dolayısıyla İlçede de faaliyette bulunan tüm yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşları, mahalli ve ulusal haber ajansı temsilcileri başta olmak üzere üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleğini icra eden tüm basın ve medya emekçilerinin ‘Gününü" kutladı.

 

Editör: TE Bilisim