MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Fezlekeye girmesine neden olan olayı açıklayan Milletvekili Kaşıkçı “2010 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Terör örgütü PKK’nın kent merkezinde 4 polisi şehit etmesi ve ardından iki gün süren toplumsal olayların baş sorumlusu olarak gösterildim” dedi.

 

Aralarında kendisinin de bulunduğu 8 milletvekilinin TBMM’ye sunulan fezleke ile ilgili dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen MHP’li Kaşıkçı “Bir yargılama süreci başladı ta ki 2018 yılına kadar, aradan geçen 8 yıl sonra benim de milletvekili olmamdan 3 ay sonra mahkeme karar verdi. Alçak terör örgütü PKK’nın Dörtyol’da dört polis memurun şehit etmesi, akabinde yine alçak terör örgütü FETÖ’nün düzmecesiyle organize edilen bir davanın fezlekesi TBMM’ye ulaştı” diye konuştu.

 

FETÖ tarafından organize edilen, aslında ülkücü camiaya yönelik itibar suikastı halini alan algı yönetimi neticesinde açılan bu dava olduğuna dikkat çeken Kaşıkçı “FETÖ tarafından imha edilen delilerin yetersiz kalması ve delillerin elde edilememesi nedeniyle yıllarca sürümcenede kalmış. 2018 yılında da milletvekili seçilmem nedeniyle de yargılama tamamlanmadan şahsım adına ayırma ve durdurma kararı verilmiştir. Şahsımı ve mensubu olduğum camiayı sahte delillerle hedef alan bir FETÖ kupması nedeniyle ve de devam eden yargılama çerçevesinde yıllar sonra hakkımda bu fezleke düzenlenmiş olup, yüce meclisten biran önce dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep etmekteyim. Şahsımın dokunulmazlığımın kaldırılmasından ne bir endişesi, kaygısı, ne de bir korkusu bulunmamaktadır. Bilakis dokunulmazlığım kaldırılarak bağımsız Türk mahkemeleri huzurundaki yargılanmam devam etmesine olanak tanınmasına, FETÖ ile yarım kalan hesaplaşmamın tarihi bir fırsat görmekteyim. Böylece bu örgütün binlerce kumpasından bir tanesini daha bağımsız Türk mahkemeleri önünde çürütülmesi ve örgütün maskesini bir kez daha düşürülmesi mümküm olacaktır” şeklinde konuştu.   

 

Ayrıca çağırıda da bulanan Milletvekili Kaşıkçı şunları söyledi: “Bu fezlekelerin biran önce karma komisyonda görüşülmesi ve benim de içerisinde olduğum bu milletvekillerinin fezlekelerinin, dokunulmazlıkların kaldırılması için biran önce genel kurula bunların getirilmesi ve burada oylanmasıdır. Ben MHP milletvekili olarak kendi dokunulmazlığımın kalkmasıyla ilgili genel kurula gelecek olan bu karara evet oyumu vereceğim. Diğer MHP’li milletvekili arkadaşlarımızın da benim hakkımdaki dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili karara evet oyu verecektir. Aynı bu hassasiyeti tüm siyasi partilerden bekliyorum.”

 

Editör: TE Bilisim