Kaymakam Yönden, "Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı" nedeniyle yaptığı açıklamada şu mesajı yayınladı:

“ Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşanabildiği ilçemizde mukaddes bayram günlerinin hep beraberce en güzel şekilde idrak edilmesi, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşanabileceğinin de eşsiz bir timsali olmuştur.

Sosyal ve kültürel yaşamımızda önemli bir yeri olan ve özel bir değere sahip bayramlardan biri olan "Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı" İlçemizde yaşadığımız birlik, beraberlik kardeşlik hoşgörü sevgi ve saygı köklerinin tüm dünyaya uzandığı en güçlü dallarından biridir.

Bütün insanları kucaklayan ve bir ensar misali yaşadığımız güzide ülkemizde HATAY İli başta olmak üzere birçok İl ve ilçede "Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı" sevinçle idrak edilmekte olup, farklı kültür ve inanç mensubu insanlar; Sevgi, saygı, birlik, beraberlik, kardeşlik çerçevesinde ahenk ve uyum içinde yaşamını pekiştirmekte, aynı yaratandan yaratıldığımız bilinciyle insana insan olduğu için değer verildiği gözler önüne serilmekte ve bu samimi ortam tüm dünya ve tüm insanlığa örnek bir tablo oluşturmaktadır.

 

Bu elzem özelliğimizin doğal bir sonucu olarak da kentimizde yaşayan her türlü kültür ve inanç mensubu insanımızın sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız,hüznü de ortak hüznümüz olduğu şüphesizdir.

Hatice Güden dualarla uğurlandı... Hatice Güden dualarla uğurlandı...

İlçemizdeki kardeşlik ve hoşgörü iklimiyle “Ben, Sen Yok. Biz Varız” dedirten birlik ve beraberlik kaynağı da bu olgunun bütünlüğündendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milli varlığımızda ve bir arada yaşama kültürümüzde önem arz eden "Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı" münasebetiyle Alevi kardeşlerimizin nezdinde tebrik ediyor, bu bayramların ülkemize ve bütün insanlığa sevgi, saygı, birlik, beraberlik, huzur, barış kardeşlik ve hoşgörü emarelerine vesile olmasını diliyor, en derin sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim