Pirinçlik Mahallesinde yıllar önce eşi vefat eden Züleyha Kara iki kızıyla birlikte kıt kanaat geçinmeye çalışırken, yakınları ve çevredeki komşularının yardımıyla başlarını soktukları prefabrik evin çatısı fırtınada uçmuş, evsiz kalmışlardı. Yaşadıkları felaketten canlarını zor kurtaran Kara ailesinin yürekleri burkan durumu tüm Türkiye’nin vicdanını sızlattı.

 

Aileyi ziyaret ederek evlerinin bahçelerinde yenisi için yapımına başlanan çalışmaları yerinde inceleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, devlet millet işbirliği ile aileyi en kısa sürede sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını söylemişti.  

 

HAYIRSEVER EV YAPIYOR

Hatay Milletvekilinin devreye girmesiyle bir hayırseverin prefabrik ev yapmak için harekete geçmesiyle keşif yaptı ve hemen Kara ailesinin sıcak bir yuvaya kavuşturulması için hummalı bir çalışma başlatılmıştı.  Hayırsever firma sahibinin evi kısa sürede bitirmesi için çalışanlar hafta sonu kısıtlamasından muaf tutuldu. Kaymakamlık koordinesinde yürütülen çalışma kısa sürede sonuç verdi.

 

Eskisinden daha sağlam, geniş, konforlu bir binaya kavuşacak olan Kara ailesi, çatısı tamamlanan ve hummalı bir çalışma devam eden yeni evlerine girebilmek için gün sayıyor.

 

 

Editör: TE Bilisim