İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın İskenderun Serbest bölge olması çalışmaları ile ilgili düşüncesinin Özel ekonomi bölgesi olması şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Rahmetli Turgut Özal döneminde 1980 li yıllarda bu konunun gündeme geldiği ve Mersin’e kaydırıldığını hatırlatan Tennioğlu Şunları söyledi:

“Bu düşünülen projenin kapsamlı olarak değerlendirilip özel ekonomi bölgesi olduğu zamanda dünya standartları içinde de çok büyük bir ticaret merkezi üretim merkezi ve Teknoloji Merkezi oluşmaktadır. Bunun örneklerini şu an dünyada Kuzey Kore'de Güney Kore'de görebiliriz.

CW Enerji, savunma sanayisine  ürün geliştiriyor CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor

Bu ülkeler savaştan çıkmalarına rağmen geldikleri noktada büyük nokta

İskenderun Körfezi dünyaca tanınan bilinen bir merkez. Ticaret hacmi bakımından da büyük.  Özel ekonomi bölgesi olması körfezin ticaret ve üretim hacmini kat kat üstünde ileri taşıyacağını düşünüyorum.

 

Bu anlamda Hassa tüneli de olmazsa olmazımız Çünkü burada yer daralmasından dolayı yapılan bütün çalışmalar yatırım alanları Hassa tarafında olması ile katkısı büyük olacaktır. İskenderun org a bu konuda böyle önemli bir projeyi gündeme taşıdığı içinde teşekkür ediyorum.Özel ekonomi Bölgesi projesinin İskenderun'un ehemmiyetine ve önemini çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. İskenderun'un geleceği çok büyük.”

Editör: TE Bilisim