"Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor" "Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor"

Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, okul idarecileri, öğretmenleri ve velilerinin kan bağışı konusunda oldukça duyarlı ve hassas olduklarını dile getiren Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri; “Şu an Namık Kemal Ortaokulundayız. Okul Müdürümüz Ali Koç Bey'e çok teşekkür ederiz. Pandemi öncesinde de bize kan bağış kampanyası yapmışlardı. O zaman Türkiye rekoru kırdılar, 600'e yakın kan bağışı olmuştu. Bu kez de kan bağışı yaptılar. Kan çok önemli bir olay. Bir kan bir can demek! Hatta bazen bir kanla 10 tane can kurtarıyorsunuz. Kendisine bundan dolayı bir plaket vermek istedik çünkü İskenderun'da okullar arasında en büyük bağışı yapan okulumuz oldu. Teşekkür edip plaket veriyoruz, kendisinden Allah razı olsun, tüm okullarında aynı gayreti göstermesini istiyoruz. Kan önemli!

Namık Kemal Ortaokulu eğitim-öğretim konusunda da oldukça başarılı bir okulumuz, başarılarının devamını dileriz” şeklinde konuştu.

Daha önce görev yaptığı okullar da dahil olmak üzere yaklaşık 10 yıldır kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini ve bu yönde desteklerinin her zaman devam edeceğini kaydeden Okul Müdürü Ali Koç da; “Kan ülkemiz için, insanımız için, canlarımız için gerekli. Kan bağışına Gazi İlköğretim okulunda 10 yıl önce başlamıştık, ilk kampanyamızda 100 ünite kan toplamıştık. Geçen sene 600 üniteye çıktı, Türkiye rekoruydu okullar arasında. Aradan 2 yıl geçti sağ olsun Kızılay yetkilileri ile birlikte işbirliği içerisinde bu sene 300 ünite kan topladık. Fena bir rakam değil ama tabii ki 600 rakamını bulmak kolay değil. Ben halkımıza teşekkür ediyorum, Kızılay'a teşekkür ediyorum. Biz her zaman halkımız için varız, kan vermenin ötesinde de en büyük eğitim. Çünkü çocuklarımız geleceğin kan bağışçısı olacaklar, bunun temeli de okullar. Bütün arkadaşlara, bütün eğitimcilere bu noktada Kızılay'a gitmeleri, gerekirse kapılarında beklemelerini ama bu kan bağışını çocuklarımıza aşılamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Plaket takdiminde Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Cesur İnan da hazır bulundu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim