Projenin hayata geçirilmesinin en büyük nedenini Kadınlarla ilgili medyada ve sinemada "mağdur" vurgusu yapılarak; sanki bütün kadınlar mağdur, korunmasız, çaresiz gibi gösterilmekte, bu durum tüm kadınlarımızı özellikle zor durumda bulunan kadınlarımızın umutlarını yıkmakta olduğu açıklandı.

"33 Kadın" Belgeseli kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkaran bir sosyal sorumluluk projesi olduğu vurgulanarak; Maalesef Elbette mağdur kadınlar vardır  Keşke hiç olmasa ama artık mağdur kadınlar üzerinden rant sağlamak yerine daha çok güçlü başarılı kadınları konuşmak onların başarısıyla gurur duymak, onların başarı öykülerinden ilham alma zamanı gelmedi mi ? Güçlü başarılı kadınların hikayesi tüm kadınlara ilham vermeli, örnek rol model olmalıdır. Biz artık " evet, ben de yapabilirim' diyen kadınların sesini duymak istiyoruz. Dolayısıyla başarılı ve güçlü kadınları bu belgeselde buluşturmayı hedefliyoruz.

 

33 KADIN BELGESELİ Mersin'de tamamlandı. Yaklaşık 3 ay süren çalışma sonucunda muhteşem bir gala gecesi ile Mersin'deki kadın gücü ve farkındalığı ön plana çıkarılmış oldu.1165 kadın bu projede yer almak için müracaat etmiş olup 33 isim belirlenerek belgeseli tamamladık.

Toplumun önemli derecede destek verdiği 33 KADIN BELGESELİ projemiz  şimdi Hatay; devamında Kıbrıs, Mardin, Gaziantep, Adana, Kars, Erzurum ve İzmir'de yapılacak ve son olarak bu illerin karmasından 33 isim seçilerek Türkiye projesi tamamlanacak.

Çekimlerimiz son teknoloji kullanılarak gerçekleştirilmekte kadınların  hikayesi ile kentin tarihi turistik yerleri videoda gösterilerek kentin tanıtımına katkı sağlanmaktadır.

 

Editör: TE Bilisim