Hatay’ın İskenderun, Belen, Kırıkhan, Hassa, Kumlu ve Reyhanlı İlçelerinde de bugün İl Jandarma Komutanlığı bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı koordinasyonda ‘Sessiz dostlar’a yönelik beslenme faaliyeti gerçekleştirildi.

Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alınan tam kapanma süresi boyunca, Hatay İl Jandarma Komutanlığınca, yaşam alanlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik çalışma yapıldı. Bugün altı ilçede Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı koordinasyondaki çalışmalara, Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesinin desteği ile HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) temsilcileri de katılımlarıyla destek verdi. Başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe, orman gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 85 ayrı noktaya gidilerek 550 kg. mama, yem, yiyecek ve su bırakılması sağlandı.

Ayrıca tam kapanma süresi boyunca, sokak hayvanlarını beslemeye yönelik 15 ilçede 175 noktaya Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince toplam 1500 kg mama, yem, yiyecek ve su bırakıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim