Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri tarafından yol kullanıcılarına yönelik trafik güvenliği ilgili konusunda farkındalığın artırılması için Jandarmanın duvarları rengârenk resimlerle donatıldı.

Jandarmanın duvarları trafik kurallarının anlatıldığı resimlerle donatıldı. İlçedeki öğretmen ve öğrenciler trafik bilincini artırmak için kolları sıvadı. Gece gündüz çalışma yapıldı. İlçe Jandarma komutanlığının duvarları rengarenk resimlerle kaplandı. Trafik ve yaya akışının yoğun olduğu bölgedeki çizimler  beş günde tamamlandı.

İçişleri Bakanlığının 2021-2023 karayolları trafik Güvenliği eylem Planı kapsamında “Bi Hareketine Bakar Hayat”, ”Bak Gör Uygula” projeleri ile trafikte farkındalık ve görsel bilgilendirme amacıyla jandarma duvarlarına trafik bilincini kazandırıcı resimler yapıldı.

Hassa Kaymakamlığının da desteğiyle yapılan bu çalışmaya, gönüllü üniversite öğrencileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kimi öğretmenler ise çocuklarıyla bu farkındalık çalışmasında görev aldı. Havanın sıcak olması nedeniyle geceleri de yapılan boyama ve resim çalışmaları beş günün sonunda mükemmel bir görünüme kavuştu.  

Jandarma Komutanlığı binasının çevre duvarlarına yapılan trafik kuralları resimleme çalışması ile toplumsal duyarlılığı artırarak, kazaların önlenmesi amaçlandığı belirtildi.

Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz ve Hassa Jandarma Komutanı Üsteğmen Mesut Özcan emeklerinden dolayı üniversite öğrencilerini ve öğretmenlerini makama kabul ederek, onlara plaket ve teşekkür belgesi takdim ettiler.

Uluslararası Eğitimde 'Yükseliş'te... Uluslararası Eğitimde 'Yükseliş'te...

 

Editör: TE Bilisim