Kızılay’ın kuruluşunun 153. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Kızılay Hatay Şubesi tarafından etkinlikler düzenlendi. Ulus Meydanında düzenlenen etkinlikler öncesinde konuşan Kızılay Hatay Şubesi Başkanı Kudret Özbakış, Kızılay olarak insan ızdırabının olduğu her yerde olduklarını söyledi. 

Kızılay 11 Haziran 1868 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Özbakış, “Öncelikle savaş alanındaki yaralı askerlere ayrım yapmadan yardım etmek için kurulmuştu. Daha sonra Hilal-i Ahmer Cemiyeti adını aldı ve Cumhuriyet Kurulduktan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği isimle Kızılay ismi ile çalışmalarına devam etti. Kızılay Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. 544 şubesi ile Türkiye’nin her köşesinde, insan ızdırabının olduğu her yerde ve aynı zamanda dünyada 57 ülkede faaliyetlerine devam etmektedir. Afrika'dan Myanmar’a kadar, Sudan’dan Yemen’e kadar, Irak’tan savaşın mağdur ettiği Suriye’ye kadar bulunmakta ve insanlara yardım etmektedir.” dedi.

KIZILAY OLARAK 7 İLKEMİZ VAR

Türkiye’nin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü Kızılay’ın karşıladığını belirten Özbakış, “Kızılay’ımızın insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik olmak üzere 7 tane ilkesi var. Bu ilkeleri esas alarak insan ayırmadan çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’de geçen yıl 26 milyon insana ulaştık. Dünya’da ise bu sayı 57 ülkede 8 milyon 250 bini buldu. Bu insanlara Barınmadan tutunda, beslenmeye, sosyal yardıma kadar bir çok hizmet verildi. Bunun yanında Türkiye’de ki kan ihtiyacının büyük bir kısmını Kızılay karşılıyor.”

İNSAN MAĞDURİYETİNİN OLDUĞU HERYERDE VARIZ

“Kızılay toplumun bağrından çıkmıştır. Kızılay Türk Milleti’nin marka değeridir.  Tüm dünyada insanlara hizmet vererek Türk Milleti’nin başını yukarılarda tutan Kızılayımız İnsanlığa hizmet etmeye devam ediyor. Dünya’da da Kızılay-Kızılhaç Konfederasyonunun 2. Başkanı Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık’tır . Avrupa ve Orta Asya ve Ortadoğu’daki tüm faaliyetleri Genel Başkanımız sayın Kerem Kınık icra etmektedir. Kızılay olarak biz milletimizin yaptığı bağışlardan gücümüzü alıyoruz. İnsanlarımızın yaptığı bağışlarla insan ızdırabının olduğu, insan mağduriyetinin olduğu her yerde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Özbakış, Kızılay’ın Kuruluşunun 153. Yıldönümü nedeniyle düzenledikleri etkinliklerin amacının toplamda daha fazla farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Özbakış’ın yaptığı konuşmanın ardından katılımcılar tüm dünyada barışın sağlanması için barış güvercinlerini uçurdu. Ardından da etkinlikte vatandaşlara kavurma, maske dağıtıldı. Çocuklarda Kızılay farkındalığı yaratmak içen hazırlanan balonlar ve rüzgar gülleri dağıtıldı.   

Editör: TE Bilisim