Bu sene beşincisi düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST heyecanı devam ediyor. Ülkemizin sayılı teknik üniversitelerinden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojileri hakkındaki farkındalıkları arttırmayı, bu konuda çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi ve ülkemizin sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçlayan TEKNOFEST yarışmalarında bu sene de iddialı. İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu’ndan Zeyrekalp, Aybar ve Balamir isimli 3 farklı takım TEKNOFEST 2022 Uluslararası İHA Yarışmasına yapılan binlerce takım başvurusu arasından Sabit Kanat Kategorisi’nde kavramsal tasarım aşamasını geçti. Her bir takım bu aşamayı geçerek ayrı ayrı TEKNOFEST TÜBİTAK tarafından on bin (10.000) Türk Lirası, toplamda otuz bin (30.000) Türk Lirası geliştirme ödeneğine almaya hak kazandı. Takımlar sonraki aşamalarda Detaylı Tasarım Raporu ve Uçuş ve Tanıtım/Rapor Videosu aşamalarında yarışacak.

Geçtiğimiz yıl da Zeyrek Alp takımı geliştirme ödeneği kazanan; bu yıl Zeyrekalp, Aybar ve Balamir Takımların Liderliğini yapan, İnsansız Hava Araçları Teknolojisi ve Operatörlüğü Programında görevli Öğretim Görevlisi ve Havacılık Topluluğu Tepe Kampüs Akademik Danışmanı olan Öğr. Gör. Osman Kümük “Bu yıl başarımızı üçe katlayarak yapılan yüzlerce başvuru arasından ilk aşamayı geçmek ve on bin (10.000) Türk Liralık geliştirme desteği almaya hak kazandık. Böylece TEKNOFEST 2022’de ilerlemenin ilk adımını atmış olduk. Desteklerinden dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci’ye, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’na, İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü’müz Öğretim Görevlisi Hakan Kalpakçıoğlu’na ve projeye emek veren tüm takım arkadaşı öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki aşamalarda da başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuşu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’te bizde yerimizi alacağız ve ülkemizin milli teknoloji araştırma ve geliştirme faaliyetlerine dâhil olmayı sürdüreceğiz. TEKNOFEST’in Milli Teknoloji Hamlesi için çok önemli bir basamak olduğu farkındayız, öğrencilerimizin ve onlara yol gösteren öğretim elemanlarımızın her zaman destekçisiyiz. Yoğun bir tempo ve özveriyle çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin en keyifli Orman haftası etkinliği… Öğrencilerin en keyifli Orman haftası etkinliği…

Editör: TE Bilisim