Erzin kardeş şehir Freiberg heyetini ağırladı… Erzin kardeş şehir Freiberg heyetini ağırladı…

İskenderun’a bugüne kadar birçok hayır işlerine öncülük eden İş insanı Nuri Üysen, eşi Nejla üysen’in adını taşıdığı Bilgi Teknolojileri Merkezi’ni yapımını tamamlayarak üniversitelilerin hizmetine sundu.

Gerçekleştirilen açılış törenine Vali Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakam vekili Dr. Polat Kara, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Oda Başkanları, Resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan iş insanı Nuri Üysen, eşi Nejla Üysen’in adını taşıyan Bilim ve Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi (İSTE-BTM) bu merkezin kazandırılması ile yapımından açılışına kadar emeği geçen herkese, özellikle de iş insanı Halil Şahin’e çok teşekkür ettiğini söyledi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi de, Bugün Rektörlüğünün 21’inci ayını kutladığını ifade ederek “Gerçekten gecemizi gündüzümüze katarak üniversitemizi her alanda daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu projemiz de Hayırsever iş insanı Nuri Üysen’e anlattığımda hemen gereği neyse yaparız, dedi. Hatay Valimizin önemli destekleriyle de üniversitemizin gelişmesini hızlandırıyoruz” dedi.

Törende, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depçi tarafından Nejla Üysen’a teşekkür plaketi taktim edildi.

Hayırsever iş insanı Nuri ve Nejla Üysen’in torunu Nil Sümer de piyano resitaliyle müzik ziyafeti çekti, açılışa renk kattı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da İskenderun Teknik Üniversitesi’nin gelişmesine önemli katkı sağlayacak olan Bilgi Teknolojileri Merkezinin açılışının ülkeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek şunları söyledi: “Bilgi Teknolojileri yarışı ülkeler arasında ciddi bir şekilde devam ediyor. Bu merkezde ve üniversitede öğrencilerimiz teknolojiyi daha iyi kullanarak yetişecekler…”

Vali Rahmi Doğan ile geniş katılımla İskenderun Teknik Üniversitesi Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi, açılış kurdelesi kesilerek hizmete girdi.

Editör: TE Bilisim