Kentin en işlek geçiş noktalarından biri olan Kanatlı Caddesinin trafiğe kapılı alanı ‘Havuzlu Çarşı’da vatandaşa İskenderun.org mikrofonunu uzattık, ‘İskenderun Belediye Başkanıyla karşılaşsanız, ona ne söylemek istersiniz?’ şeklinde bir soru yönelttik. Vatandaşların bir kısmı yapılan çalışmalara teşekkür ederken, bir kısmı da şikayetlerini dile getirdi.

Bisiklet Yollarının bazı mahallerde sıkıntı yarattığına işaret edilen röportajlarda vatandaş şunları söyledi: “Araçların park yeri kısıtlanmış. Arabaların park yeri kalmadı. Sahil de yapılması çok güzel ama bazı mahallerde sıkıntı.

-Gayet iyi çalışmalar var, başkanımızı seviyoruz.

-Etrafa bakmasını isterdim, hiçbir şeyden memnun değiliz.

-Kaldırımları yapsın, temizliğe dikkat etsin.

-Kadınların oturup çay içebileceği çarşının içerisinde yer yok. Güvercinler parkı erkek dolu, sahil uzak, çarşının içinde bir yer istiyoruz.

-Kedi köpekler, pisliklerini kaldırımlara yapıyorlar, üstüne basıyoruz. Yeni açılan parka köpekleri almasınlar rahat oturamıyoruz.

-Ben İsmet İnönü Mahallesinde oturuyorum, ciddi bir çöp kokusu var. Çankaya tarafında çöp toplanan yerde, imha işlemi sırasında aşırı bir koku geliyor. Çok rahatsızız bu durumdan. Çok kedi köpek var, biz hayvan severiz ama apartmanımızın içine kadar giriyor. Belediyeyi, zabıtayı aradım çok duyarsızlar. Hiç yardımcı olmadılar.

-Lütfen beni işe alsın, üniversite mezunuyum, kaç kere başvuru yaptım beni işe almadılar.

-Halkıyla daha fazla ilgilenmesini isterdim.

-Engelli rampalarında araçların park etmesine bir önlem alınsın.

-Partisi bu memleketi kurtaramayacak, erken seçimlere gitsinler artık. Yapamıyorlar. İskenderun’da her şey sıkıntı... Hükümet değişirse çözüm kendiliğinden gelecek.

Çocuk; Öğrencilere verilen harçlıkların arttırılmasını istiyorum. Okul kantininde her şey pahalı, fiyatlar biraz düşürülsün. Okul kantinleri denetlensin.

-Okullarımız ağaçlandırılsın.

 

Röportajımız sırasında mikrofona konuşarak farklı görüş beyan eden bir vatandaş da doların yükselişinden yakındı.   

Akçakoca'da uçurtma şenliği   Akçakoca'da uçurtma şenliği  

Editör: TE Bilisim