KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO Proje Koordinatörü Dilek Yalçın ziyarette yer aldı.

     TOBB Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, SS. Üreten Altıneller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile ilgili; “Hatay’dan evinize gelmek istiyoruz. İskenderun’un ilk kadın kooperatifiyiz ve çok iddialıyız. Özenle yaptığımız ürünlerimizi sizlerle buluşturmak için heyecanlıyız. Hatay’ın yöresel kültürünü bölgemize, ülkemizin dört bir yanına yaymak istiyoruz. 7 kurucu üye ile yola çıktık şu anda bünyesinde 20 kadın ile hizmet vermekteyiz ”diyerek şöyle devam etti:

“Günümüz dünyasında ekonomik kalkınma önemli hedeflerdendir. Bu kadar önemli bir hedefe kadın iş gücünün dahil edilmesi, kadın istihdamının çoğaltılması ülke nüfusunun yaklaşık yarısının kadınların oluşturduğunu düşürsek kadınların işgücüne katılımının aslında büyük avantajlar doğuracağı kesindir.

Anahtar kelimemiz “Kadın İstihdamıdır” Bu istihdamın amacı da kadınlarımızın özgüveni ve ekonomik özgürlüğünü sağlayarak  kadının kendi hayallerini kurmalarına ve  yaşam standartlarını oluşturmalarına olanak sağlamaktır.  Daha çok kadın, daha çok üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz.  Hayallerimiz büyük,  hedeflerimiz büyük, kadın yaparsa sevgiyle yapar emekle yapar özveriyle yapar en önemlisi de kendine yapıyor gibi yapar en güzelini yapar. Çıktığımız bu yolda en büyük destekçimiz yine siz kadınlar bunu biliyoruz”

KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik ve İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez,  TOBB Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve ekibine girişimci birer iş kadını olarak açtıkları iş yerlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim