İskenderun’un il olması konusunda tüm sivil toplum kuruluşları da harekete geçerek bu talebe tam destek açıklamaları yamaya başladı.

HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği) İskenderun Başkanı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, tüm esnaf oda başkanlarıyla birlikte il konusundaki düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Erol Akın İskenderun’un il olma konusunda ki çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini belirterek “Son günlerde İskenderun’un il olmasıyla ilgili gündem oluştu, biz de bunu esnaf odaları olarak yakından takip etmekteyiz. İskenderun’un il olmasını canı gönülden isteyen bizler Esnaf oda başkanları olarak İskenderun Belediyesinin ortak kararını takdirle karşılıyorum” dedi.

İskenderun’un il olmasında ne Hatay’a, ne de başka yere zarar verme gibi bir durumun olamayacağının altını çizen Erol Akın “İskenderun’un il olmasının önünde bir engel varsa bunu ilgili makamların bize açıklaması gerekir. Yıllardan beri esnaflar İskenderun’un il olmasıyla alakalı bütün gayretleriyle çaba sarf etmişlerdir, fakat sonuç alamadık. Şu an İskenderun Belediye Başkanının başlatmış olduğu il olma talebiyle girişimlerini destekliyor, somut adımlar atılmasını istiyoruz. Ayrıca tüm siyasi partilerin bu konudaki görüşlerini görmek istiyoruz. Ankara’da da ne tür çalışma yapıldığını da bilmek istiyoruz. Artık havanda su dövmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilisim