İskenderun Motosiklet Grubu üyesi Emre Berkil, son yıllarda motosiklet sürücülerinin yaşadığı trafik kazalarının ölüm ve sakatlanmayla sonuçlandığını ve çok üzücü olduğunu vurgulayarak “Yaz aylarında her sene bunu yaşıyoruz. Ya sakatlık, ya da ölüm haberlerini alıyoruz. Bu kazalara karışanların büyük bölümü genç arkadaşlarımız, yetişkinlerimiz bilinçli bu konuda. Kullanıcılar ekipmansız kesinlikle motosiklete binmesin” dedi.

Özellikle gençlerin motosiklet kullanırken, trafikte kural ihlalleri yaşandığını, araçların sağından ve aralarından geçtiklerini aktaran Berkil “Bu şekilde motosiklet kullanmayalım. Motor sürenler maganda değildir, biz de kızıyoruz o tür gençlere, çarşının içinde trafikte yanlış hareketler yapıyorlar. Özellikle gençler yapmayın, sevdikleriniz var, bunların başında bizler geliyoruz. Biz motorcular olarak sizleri hastane köşelerinde görmek istemiyoruz. Lütfen motosiklet ve araç sürücüleri tüm kurallara harfiyen uyun. Özellikle gençlerimiz büyük motorlarda lütfen hız yapmayın” diye konuştu.

Motosiklet almadan önce de ehliyete göre, A1 kullanılıyorsa 125 C.C.’ye kadar, A2 kullanılıyor ise tecrübeye göre, hiç motosiklet kullanmamış biri gidip büyük CC motor almaması uyarısı yapan Berkil şunları söyledi: ”Özellikle de ailelerin de bu konuda temkinli davranmasını istiyorum. Çocuğunuz istiyor diye değil, bu tercihi çocuğa bırakmayın, küçük CC’lerle başlayın. Motosiklet kullanmadan önce tüm ekipmanlarımızı tamamlayalım. Özellikle de ileri sürüş eğitim almadan motora çıkılmasın”

 

Editör: TE Bilisim