İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'in başkanlığında İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ev sahipliğinde yapılan "Liman Güvenliği” toplantısında; Hudutlar, gemiler ve liman tesislerinde uygulanan genel güvenlik tedbirleri gözden geçirilerek, görüş̧ ve önerilere de yer verilmek suretiyle tüm detaylar ele alındı.

 

Sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı toplantıda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden İskenderun Körfezindeki genel sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini, Amanos Tünelinin açılmasıyla bölgedeki deniz trafiğinin daha artacağını ifade etti.

Kaymakam Yönden, Aylık periyodik olarak düzenlenen toplantılardaki amaçlarının bürokratik sorunları minimize ederek işletmeci ve yatırımcıların önünü açmak, bölgedeki deniz ticaret hacmini daha da yukarılara taşımak olduğunu vurguladı.  

İskenderun Körfezi deniz ticaretinin yıllık 20 milyar dolara ulaşan bir ticaret hacmine sahip olduğuna işaret eden İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu da üyelerinin sorunlarını bu toplantılar aracılığıyla yetkililere ulaştırarak çözüm yollarını bir an önce hayata geçirmek ve bölgenin hem deniz ticaretini hem de deniz turizmini daha da yukarılara taşımayı amaçladıklarının altını çizdi.

Toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Deniz Nakliyeciler Derneği Başkanı Hasan Sayın ve Liman İşletmelerinin yetkilileri ile diğer teknik ve idari görevliler katıldı.

Editör: TE Bilisim