Hatay’ın tarihi ve kültürel ve ekonomik geçmişiyle önemli yerleşim yerlerinden biri olan İskenderun’da son günlerde sürdürülen il olma talebinin gündeme taşınması, kamuoyu oluşturma girişimlerine toplumun tüm kesimlerinden destek çığ gibi büyüyor.

Asaş Futbol Okulu Sorumlusu Halit Ersoy şehir merkezinde farklı noktalara ‘İskenderun il olmayı hak ediyor’ yazılı pankartlar astırarak kamuoyunun bu konudaki talebine destek verdi. Asaş Futbol Okulu teknik sorumlusu Halit Ersoy, Asaş futbol okulu olarak toplumda örnek teşkil etmek istediklerini ifade ederek “İskenderun’da doğduk, büyüdük, il olma konusunda elimizden gelen gayreti yapmaya çalışıyoruz. Bizimle olur mu olmaz mı onu da bilmiyoruz ama ufak da olsa bizim de desteğimizin olmasını istedik” dedi.

Türkiye’de il olmayı hak eden yerlerin başında gelen İskenderun’un il olma talebini dile getirmek üzere gerek antrenman sahasında gerekse kentin farklı noktalarında bu afişleri astıklarını vurgulayan Ersoy herkesi bu mücadele içerisinde güç ve destek vererek ortak olmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilisim